Evenimentul Zilei > International > Atac armat în plină stradă! Și-au pierdut viața. Atacatorul, împușcat mortal de poliție
Atac armat în plină stradă! Și-au pierdut viața. Atacatorul, împușcat mortal de poliție

Atac armat în plină stradă! Și-au pierdut viața. Atacatorul, împușcat mortal de poliție

Miercuri seară, un bărbat care a cu cuţitul forţe israeliene, rănind două persoane în Oraşul Vechi din Ierusalim, a fost împuşcat mortal, a declarat poliţia israeliană.

Doi membri ai poliţiei de frontieră au fost atacați cu un cuțit, mierucri seară, în Ierusalim, în apropiere de yeshiva (şcoală talmudă) pe strada al-Wad, care străbate cartierul musulman din Oraşul Vechi, în Ierusalimul de Est, potrivit unui comunicat al poliţiei.

Contactat de AFP, un purtător de cuvânt al poliţiei a confirmat că atacatorul a fost ucis de forţele de ordine. Potrivit poliţiei israeliene, atacatorul avea 16 ani şi locuia în Ierusalimul de Est, sectorul palestinian al Oraşului Sfânt ocupat din 1967 de Israel şi apoi anexat.

Poliţiştii au fost evacuaţi spre spitalul Hadassah din Ierusalim, a declarat într-un comunicat agenţia de ajutor United Hatzalah.

„Am tratat o femeie rănită moderat şi un bărbat uşor rănit în urma incidentului… i-am evacuat spre spitalul Hadassah”, a declarat Yechiel Stern, un salvator, potrivit comunicatului.

Ciocniri au izbucnit miercuri seara între palestinieni şi forţele de ordine israeliene în cartierul Issawiya, de unde este tânărul atacator, notează AFP.

Poliţia israeliană a anunţat într-un comunicat că mai multe persoane au fost arestate şi audiate, fiind suspectate de legături cu atacatorul.

Ierusalimul, Cisiordania şi Israelul au fost teatrul din octombrie 2015 şi timp de luni de zile ale unor atacuri anti-israeliene, comise adesea de către tineri palestinieni. Violenţele au scăzut de atunci în intensitate, dar continuă în mod sporadic.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.