Atac armat în oraşul belgian Liege, soldat cu patru morţi şi cel puţin 70 răniţi

Atac armat în oraşul belgian Liege, soldat cu patru morţi şi cel puţin 70 răniţi

Patru persoane şi-au pierdut viaţa şi alte peste 70 au fost rănite astăzi într-un atac în care au fost folosite mai multe dispozitive explozive în oraşul Liege, din sud-estul Belgiei, informează agenţia de presă Belga şi cotidianul Le Soir. Unul dintre agresori, un musulman, s-a sinucis la scurt timp după atac.

UPDATE 4. Poliţia belgiană a anunţat că Amrani a acţionat singur, respingând speculaţiile presei locale care a susţinut că agresorul a mai avut doi complici. Atacul nu este un act terorist, a mai precizat poliţia. Amrani urma să fie interogat astăzi de poliţia din Liege în legătură cu o acuzaţie de posesie ilegală de arme UPDATE 3. Bilanţul atacului a fost modificat: patru oameni au murit, iar alţi 75 au fost răniţi, anunţă ziarul Le Soir. Majoritatea victimelor erau studenţi, care ieşiseră de cursuri. Atacatorul a deschis focul de pe acoperişul unei clădiri după care s-a aruncat în aer detonând o grenadă, potrivit martorilor UPDATE 2. Ziarul belgian "Le soir" notează că unul din autorii atacului şi cel care s-a sinucis, Nordine Amrani, era cunoscut de poliţie. El fusese condamnat în urmă cu trei ani la 58 de luni de închisoare pentru deţinere de arme şi cannabis. UPDATE 1. Cel mai recent bilanţ oficial al victimelor indică 2 morţi şi 64 de răniţi, relatează Le Figaro. La Liege au sosit ambulanţe şi din alte oraşe belgiene, dar şi din Olanda, din cauza numărului mare de răniţi. Potrivit surselor citate, un individ ar fi lansat grenade artizanale şi ar fi deschis focul asupra oamenilor aflaţi într-o staţie de autobuz din piaţa Saint-Lambert din Liege. Agresorii au folosit şi pistoale automate Kalaşnikov.

Una dintre victime este autorul atacului, care s-a sinucis la scurt timp după ce a lansat grenadele. Al doilea agresor a fost arestat. Răniţii au fost adăpostiţi de autorităţi într-un muzeu din piaţa centrală, în timp ce mai mulţi trecători s-au refugiat în sediul unui tribunal din apropiere. Un copil de doi ani, grav rănit, se zbate între viaţă şi moarte la un spital local, potrivit autorităţilor. Poliţia a izolat zona, iar mai multe elicoptere survolează centrul oraşului belgian.

Conform unor informaţii neconfirmate oficial încă, publicate de Le Soir, la atac ar fi participat şi o a treia persoană, care a reuşit să scape. Poliţia belgiană a deschis o anchetă pentru elucidarea circumstanţelor acestui incident. <object width="460" height="370">     <param name="movie" value="http://www.guardian.co.uk/video/embed"></param>     <param name="allowFullScreen" value="true"></param>     <param name="allowscriptaccess" value="always"></param>     <param name="flashvars" value="endpoint=http://www.guardian.co.uk/world/video/2011/dec/13/liege-belgium-grenade-attack-video/json"></param>     <embed src="http://www.guardian.co.uk/video/embed" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="460" height="370" flashvars="endpoint=http://www.guardian.co.uk/world/video/2011/dec/13/liege-belgium-grenade-attack-video/json"></embed> </object>

Ne puteți urmări și pe Google News