Evenimentul Zilei > Social > ASUS ZenBook Flip 13 OLED – flexibilitate și performanță pentru orice situație
ASUS ZenBook Flip 13 OLED – flexibilitate și performanță pentru orice situație

ASUS ZenBook Flip 13 OLED – flexibilitate și performanță pentru orice situație

Ideile filosofiei budiste Zen de autoperfecționare continuă prin inovație se regăsesc în fiecare nouă generație de ASUS ZenBook, o serie de laptopuri care a redefinit de la început ceea ce înseamnă un ultrabook. O variantă foarte apreciată o reprezintă laptopurile ASUS ZenBook cu ecrane OLED, un nou standard pentru culori vii și realiste, contrast impresionant și emisii reduse de lumină albastră nocivă. (P)

ASUS ZenBook Flip 13 OLED UX363 este un laptop fără compromisuri care este pregătit să ducă la bun sfârșit fluxuri de lucru intense care erau până de curând imposibile pentru un ultraportabil ușor și subțire. ZenBook Flip 13 nu este un simplu laptop pentru că balamaua rabatabilă la 360 de grade permite utilizarea acestui convertibil în câteva poziții inedite precum cea de tabletă, cort și stand.

Componenta care atrage atenția în cazul noului ZenBook Flip 13 OLED este cu siguranță ecranul OLED (Organic Light Emitting Diode Display). Calitatea imaginii este superioară celei oferite de un ecran tradițional LCD, în timp ce emisia de lumină albastră a fost redusă cu 70%. Această modificare invizibilă cu ochiul liber are un impact puternic asupra calității somnului, a ritmului circadian și secreției de melatonină, mai ales în rândul copiilor. Tehnologia ASUS Eye Care a făcut posibil acest lucru și este certificată de standardele SGS și TUV Rheinland.

Ecrane OLED – imagini cum nu ai mai văzut până acum

Pentru a înțelege beneficiile ecranelor OLED trebuie să comparăm tehnologia OLED (Organic Light Emitting Diode Display) cu LCD (Liquid Crystal Display). În timp ce un ecran LCD tipic este iluminat de câteva zeci de LED-uri, fiecare pixel dintr-un ecran OLED este autoiluminat la contactul cu curentul electric. Acesta este și motivul pentru care ecranele OLED sunt mai eficiente energetic, un aspect extrem de important pentru un portabil. Nu doar atât, dar și unghiurile de vizualizare sunt foarte largi, neafectând calitatea imaginii când aceasta este privită din lateral. Timpul de răspuns de 0.2 milisecunde este un alt avantaj OLED, tranzițiile rapide ale pixelilor fiind ideale pentru jocuri 3D, filme cu scene rapide de acțiune și transmisiuni sportive.

Toate ecranele ASUS OLED vin calibrate din fabrică și sunt validate PANTONE, ceea ce înseamnă că sunt pregătite pentru cerințele stringente din mediile profesioniste de prelucrare grafică, unde acuratețea culorilor este obligatorie. Nu doar atât, dar ecranele ASUS OLED pot reda 100% din spectrul de culoare DCI-P3, un standard folosit în industria de film. Pe scurt asta înseamnă că te vei bucura de o experiență cinematografică imersivă. Diferențele sunt evidente în comparație directă cu un ecran tipic LCD, capabil să redea doar 65% din volumul de culoare sRGB, în timp ce ASUS OLED poate afișa 133% din același spectru.

Un alt avantaj ASUS OLED îl reprezintă luminozitatea maximă de 500 niți care respectă astfel standardul VESA DisplayHDR True Black 500, care are ca cerință simultană și un nivel de negru aproape zero. Astfel, cele două cerințe îndeplinte simultan rezultă într-un contrast impresionant de 1.000.000:1.

Nu doar atât, dar tehnologia OLED face ca cei 500 de niți să fie percepuți fizic de ochiul uman ca fiind cu 33% mai luminoși ca un panoul LCD cu luminozitate similară, care nu reușește să păstreze aceleași caracteristici ale imaginii pe toată plaja de luminozitate, cum se întâmplă în cazul ecranelor ASUS OLED.

ZenBook Flip 13 OLED – mobilitate și precizie inginerească

ASUS ZenBook Flip 13 OLED UX363 este genul de laptop care atrage atenția când îl pui pe masă, de la materialele premium plăcute la atingere până la detaliile subtile inspirate de filosofia Zen, de la profilul subțire de doar 13.9 mm, marginile de 3.9 mm grosime NanoEdge ale ecranului și până la greutatea de 1.3 kg. Toate aceste realizări sunt posibile datorită carcasei robuste, ce supraviețuiește testelor armatei americane reprezentate de standardul MIL-STD 810G.

În ciuda dimensiunilor extreme experiența de tastare rămâne una confortabilă pentru că inginerii ASUS au folosit o tastatură iluminată de dimensiune completă cu taste ce răspund precis grație cursei de 1.2 mm.

O piesă care a primit atenție suplimentară în cazul lui ZenBook Flip 13 OLED UX363 este balamaua ErgoLift, testată pentru 20.000 de cicluri complete de deschidere. Aceasta reușește să transforme laptopul din modul de lucru normal în cel tabletă în doar câteva secunde, fără efort. În acest mod de lucru artiștii se pot folosi de stylusul ASUS Pen, inclus împreună cu laptopul, pentru a desena cu precizie pe ecranul tactil ce poate detecta 4096 de nivele de presiune distincte.

Un aspect important pentru creatorii ce folosesc soluții mobile este conectivitatea, iar aici ZenBook Flip 13 OLED este dotat corespunzător, cu două porturi Thunderbolt 4 USB Tip-C, utilizate pentru transfer de date, conectare de monitoare externe și alimentarea bateriei, un port HDMI și unul USB Tip-A. Autonomia excelentă oferită de bateria de 67 Wh este reîmprospătată rapid datorită încărcătorului compact cu mufă USB Tip-C capabil să o reîncarce până la 60% în doar 45 de minute.

Configurațiile disponibile cu până la 16 GB RAM și 1 TB de memorie SSD au toate la bază procesoare Intel Core i7 din generația 11 și chip-uri grafice integrate Iris Xe.

NumberPad 2.0 este o altă inovație ZenBook și este practic un touchpad cu funcție dublă, de bloc numeric iluminat pentru calcule matematice rapide, accesibil prin simpla apăsare a unui buton. Toate aceste inovații și multe altele te invită să îl descoperi pe ZenBook Flip 13 UX363 OLED.

Laptopurile ASUS OLED sunt disponibile pe eShop oficial ASUS.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.