Astronomia a apărut ca un produs derivat din Astrologie. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Astronomia a apărut ca un produs derivat din Astrologie. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

O zi a surprizelor. Dar în acelaşi timp o perioadă favorabilă materializării ideilor şi proiectelor tale. Pe plan sentimental ai un adevărat geniu dramatic, poţi să iei un premiu la scenarii!

27 februarie

 

Astronomia a apărut ca un produs derivat din Astrologie. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Pe 27 februarie s-au născut Constantin cel Mare, John Steinbeck, Henry Wadsworth Longfellow, Elizabeth Taylor, Rudolf Steiner, Irwin Shaw, Joanne Woodward, Arthur Schlesinger, Ion Andreescu, Marin Constantin, Dănuţ Lupu, Ion Irimescu.

 

În calendarul creștin-ortodox sunt Cuvioșii mărturisitori Pricopie și Talaleu. Nimic în ”Kalendar”.  Mai mulți dintre domniile voastre mă întreabă de ce încep articolul meu cu sfinții creștini. Simplu, este o localizare în timp și o legătură cu folclorul. Să vedem ce au făcut, unii și alții, cu timpul! Episcopii creștini au suprapus, deseori, sărbătorile creștine peste vechi repere europene, vechi de mii de ani, amintite în folclor.

 

”Evenimentul Zilei” din 27 februarie 1897 a fost ziua în care, pentru prima dată, mirii au părăsit petrecerea de nuntă într-un automobil decorat cu flori și târând după ei o mulțime de… clopoței!

 

Pe 27 februarie 1900 s-a fondat Partidul Laburist britanic. Primul secretar a fost Ramsey MacDonald.

 

27 februrie 1933 a fost ziua în care clădirea Reichstag-ului a fost cuprinsă de flăcări. Naţional-socialiştii, care de fapt puseseră la cale incendiul, au dat vina pe comunişti, pe bulgari şi au suspendat drepturile civile şi libertatea presei.

 

Tot pe 27 februarie, dar în anul 1939 cea mai bântuită casă din Marea Britanie, Borley Rectory, a fost distrusă misterios, în întregime, de foc. Nu s-a raportat decesul niciunei fantome.

 

Pe 27 februarie 1948 comuniștii preiau puterea în Cehoslovacia. Când președintele Beneš, un erou de război, sub presiunea comuniștilor, a semnat demisia, a spus: ”Bine, semnez, dați-mi hârtia, ia să vedem ce mare brânză o să faceți și voi!” Bun, brânza cehilor a fost călcată de tancurile sovietice în august 1968, dar, apoi, tot au făcut o brânză mai mare și mai buna ca noi!

 

La data de 27 februarie 1952 a fost ceremonia de inaugurare a noului, pe atunci, sediu al ONU de la New York. Sursă: Book of Days, pagina 107-108.

 

Mă întrebați, mulți dintre domniile voastre, cu ce se ocupă astrologia, în concepția mea. Ei bine, cu ce se ocupă Astrologia?  Cel mai bun răspuns l-au dat cei care au alcătuit Catehismul Bisericii Universale şi Enciclopedia Catolică: “…astrologia se ocupă cu studiul timpului, cu încercarea de a controla timpul şi oamenii şi prin aceasta, controlul istoriei!”.

 

Istoria? Sigur că da, cine nu cunoşte foarte, foarte bine istoria nu poate cuprinde astrologia. Astrologia științifică creștină.

 

Am mai spus, de multe ori, repet, că la începutul civilizaţiei, în Sumer, astrologia era modul unic de a înţelege lumea, religie şi ştiinţă. În Sumer se făcea astrologie cu o mie de ani înaintea Chinei, aşa au fost datate primele tăbliţe de lut arse, cu cuneiforme, care tratează subiecte astrologice. Preoţii sumerieni, apoi akkadieni şi caldeeni urcau în fabuloasele zigurate, adevărate observatoare astrale şi apoi, pe baza observaţiei stelelor, aduceau regelui şi poporului poruncile zeilor: ce se va întâmpla şi ce trebuie făcut! Este evident că pretenţia de a prezice viitorul urcă la acele începuturi ale istoriei.

 

Biblic, temeiul Astrologiei se găseşte în Geneză, cap. I, & 14,15,16,17,18 “…Dumnezeu a făcut stelele, ca să fie semne… să cârmuiască ziua şi noaptea…”. Iar acele semne, Vrerea Domnului, trebuie descifrate şi interpretate de cineva! Astrologia este de natură divină fiind adusă oamenilor de îngerii căzuţi, împreună cu alte ştiinţe.

 

În Vechiul Testament, legea iudeilor, "cititorii în stele" erau pedepsiţi cu alungarea şi chiar cu moartea. Era vorba despre amintirea, de fapt de coşmarul pe care l-au îndurat evreii în timpul robiei în Babilon. Pentru prima dată în istorie triburilor iudee au fost strivite politic, cultural, religios... Babilonul le era superior în toate! Şi nu mai era vorba de un amărât de tufiş din pustiu, chiar în flăcări, ci de "ochii zeilor" care te urmăreau din cer. Era vizibil pentru toată lumea! Cum să nu-i duşmăneşti pe babiloneni! Solidaritatea evreilor s-a bazat pe o ură aprigă împotriva celorlalte neamuri şi Vechiul Testament este mărturie. Dar, prin cititori în stele, se înţelegeau preoţii babiloneni, reprezentanţii religiei babiloniene.

 

În Noul Testament aluziile astrologice sunt destul de dese. Cei trei crai de la Răsărit urmăresc Steaua care îi conduce la ieslea Pruncului şi fac cadouri cu puternic substrat astrologic: aur (Soarele), smirnă (Jupiter) şi tămâie (Saturn) arătând Stăpînirea lui Iisus asupra materialului, astralului şi a energiei spirituale. În cea mai veche Biblie, păstrată în Irlanda de Sf. Patrick şi numită astăzi King James Version (KJV), așa spune legenda, se pomeneşte de “trei Regi-magi, puternici astrologi”. Iar prin Adorația Pruncului astrologia s-a creștinat. Se spune că Regii Magi s-au întors la ei pe alt drum, sugerând apariția astrologiei creștine, după cum a interpretat cardinalul Pierre d’Ailly.  12 sunt ucenicii Mesiei, Apostolii, după cum 12 sunt zodiile, tipurile psiho-somatice de oameni stabilite în vechime.

 

Astrologia a dat oamenilor controlul asupra timpului. Calendarul, anul, luna, săptămâna au fost stabilite pe criterii astrologice. De exemplu săptămâna poartă nume astrologice: Luni, ziua Lunii, Marţi ziua lui Marte, Miercuri a lui Mercur, Joi este ziua puternicului Jupiter, vineri a preafrumoasei Venus, sâmbătă a lui Saturn şi bineînţeles, duminică, ziua Soarelui.

 

Lunile calendarului au fost stabilite “lunar”, după fazele Lunii. Ziua are douăsprezece ore, după cum douăsprezece sunt zodiile şi noaptea are la fel 12 ore. Ora, minutul, secunda au fost stabilite prin metode astrologice. V-aţi pus vreodată problema de ce avem 60 de minute, 60 de secunde şi nu 100 de minute şi 100 de secunde? Din motive astrologice! Zodiacul are 360 de grade, gradul are 60 de minute, minutul de arc are 60 de secunde!

 

Astronomia s-a desprins din astrologie în Renaştere, odată cu apariţia raţionalismului ateu. De la început, din Sumer, astronomia era o derivată a astrologiei, vezi Vojtech Zaimarovský ”La început a fost Sumerul”, pagina 158, citez: ”…cunoștințele astronomice constituiau, de multe ori, numai un produs derivat al prezicerilor din stele”.  Tot atunci, în timpul Renașterii s-a desprins chimia din alchimie, farmacia din homeopatie şi au apărut multe alte ştiinţe raţionaliste, cu o latură atee, care nu mai acceptau religia și latura spirituală.

 

Dar, astrologia a legat pentru totdeauna fințele, orice de pe Pământ de Univers. Totul pare că este într-o legătură perfectă şi aproape divină!

 

Este ziua în care o pomenim pe Elizabeth Taylor, una dintre cele mai admirate dive ale generației mele. Bun, preferințele mele merg către Vivien Leigh, perfecta interpretă a Scarlettei O’Hara. Dar nici Sophia Loren, Virna Lisi, Brigitte Bardot, Candice Bergen nu erau departe. Filme bune, actrițe frumoase și talentate, actori inspirați, regizori cu idei, scenariști cum nu mai sunt astăzi. Richard Burton, sau Paul Newman? Ce să revăd în seara aceasta? ”Cleopatra” una dintre cele mai fabuloase superproducții de la Hollywood, sau ”Cat on the Hot Tin Roof”?

 

Dar nu este nicio problemă, o să aleg până la urmă, noaptea este tânără, este cald, primăvara este aproape, ghioceii au deja o saptămână, iar mâine este, în definitiv, o altă zi!