Editura Evenimentul si Capital

ASTROLOGIA CREȘTINĂ. România, un loc bun, la mijlocul corupției mondiale. Berbecii au tendințe romantice, Vărsătorii nu cedează ușor | Horoscopul lui Dom' Profesor

Radu Ștefănescu | Horoscopul lui Dom' Profesor
Autor: | | 0 Comentarii | 2858 Vizualizari

Pe 26 ianuarie s-au născut Paul Newman, Douglas MacArthur, Angela Davis, Roger Vadim, Nicolae Ceauşescu, Ion Cristinoiu, Iuliu Merca, Nicolae Balotă, Elisabeta Neculce-Carțiș, Constantin Platon, Grigore Zanc.

În calendarul creștin-ortodox sunt Sfinţii Xenofont, Maria, Arcadie şi Ioan.

În „kalendar” continuă zilele lupilor, ale Filipilor de iarnă.

A doua zi a Filipilor de iarnă, 26 ianuarie, se serbează mai ales de tâmplari, dulgheri, tăietori de lemne. Se ţine de la miezul zilei pentru sănătate şi ca uneltele, mai ales cele tăietoare, să nu producă accidente. De astăzi şi până pe 7 februrie nu se împrumută nimic din casă. Nerespectarea interdicţiei atrage boală (bubele) şi pagubă.

Vă promiteam ieri, dragi lupi, padawani și hobbiți că o să vă povestesc despre astrologia creștină. E greu și este mult. Am vrut să scriu o lucrare de doctorat pe această temă. Nu am avut bani, un doctorat adevărat costă mult!

Poziția celor două mari religii, creștinismul și islamul, în ceea ce privește astrologia pare a fi paradoxală, la prima vedere. În mod formal se condamnă astrologia. De exemplu în Catehism, paragraful 2116: ”Consultarea horoscoapelor, astrologia, chiromanţia, interpretarea prezicerilor şi a sorţilor, fenomenele de clarviziune legate de viitor, recurgerea la mediumuri ascund o voinţă de dominare asupra timpului, asupra istoriei şi, în sfârşit, asupra oamenilor şi, în acelaşi timp, o dorinţă de a-şi câştiga favoarea puterilor ascunse.” Sau în Coran, sura 5:3 în traducerea lui Silvestru Octavian Isopescul este paragraful 4 din sura 5, Sura Mesei: ”Și dacă împărțiți ceva prin sorți, aceasta este pentru voi păcat!”.

Dar astrologia a fost și este practicată la Vatican, iar în spațiul musulman a avut și are o mare dezvoltare. Cărțile actuale de astrologie scrise de arabi și iranieni sunt deosebit de savante, de o minuțiozitate de miniatură și demonstrează o cultură solidă. Nu s-au tradus multe!

Ca să împace dogma creștină cu astrologia, un cardinal francez, Pierre d’Ailly ( 20.03.1351-09.08.1420) a enunțat mai multe principii, amplificate și îmbogățite de ucenicul său, Jean de Gerson. Pierre, sau Petrus a fost o personalitate complexă, singurul care a refuzat să fie papă, a scris peste 300 de cărți și a fost confesorul regilor Franței. Printre cărți sunt Imago Mundi volumul care l-a inspirat pe Cristofor Columb în expediția lui către Indii și Astrologia Christianae care s-a pierdut, sau o fi bine ascunsă, pe undeva. Știm ce cuprinde, mari părți din ea, din alte lucrări. Cardinalul francez a propus la Consiliul de la Constanța, de la începutul secolului XV, canonizarea astrologiei creștine, dar fiind bolnav, nu a putut finaliza. Consiliul avea și o altă mare problemă: Jan Hus!

Principiile ASTROLOGIEI CREȘTINE sunt:

Astrologia se referă la partea carnală, nu la sufletul nemuritor. Adică la partea materială, vizibilă, a omului și a lucrurilor. S-a interpretat în mod frivol de către editorii primei jumătăți a secolului XX și de aceea astrologia este la mondenități, printre cururi și țâțe!

Astrologia ia în considerare doar corpurile cerești create de Dumnezeu. Adică planetele și luminătorii, Soarele și Luna. În astrologia creștină nu au ce căuta nodurile lunare, Luna Neagră, Lilith, Punctul Norocului, indicatorii arabi și altele, inventate de om. De asemenea, astrologia nu ia în considerare asteroizii, gen Chiron, Ceres etc sau lunile planetelor. Sau se iau în considerare TOȚI asteroizii, sau, NICIUNUL. Din această cauză, a materialității, se mai numește științifică.

Astrologia dă sfaturi bune, nu ghicește viitorul. Aici se spune, nu știu de ce, că este aplicarea: ”Facă-se Voia Ta, precum în Cer și pre Pământ!” În astrologie nu trebuie folosit viitorul, ci dubitativul. Nu VEI face, ci POATE se va întâmpla! Această regulă de secol XIV a fost confirmată de principiul nedeterminării al lui Heisenberg, în prima jumătate a secolului XX. Pierre d’Ailly nota cu umor: este inutil să-i spui unui nobil cavaler că o să aibă un accident la turnir. SIGUR o să aibă, TOȚI au! Astrologia trebuie să găsească TIMPUL când se poate petrece accidentul și să-i dea cavalerului SFATURILE ca să-l evite!

Astrologia urmărește și studiază ciclurile de timp. Este cea mai grea parte a astrologiei creștine și ceea ce o deosebește de orice altceva. Cardinalul francez și șirurile nesfârșite de prelați astrologi dinaintea lui, au constatat că la anumite configuații celeste se petrecea un anumit tip de eveniment. Prezicerea, dar nu ghicirea viitorului, în astrologia creștină se bazează pe extrapolarea unui șir cât mai lung de conjunctură celestă-eveniment pământesc. De exemplu, Pierre d’Ailly a constat că la fiecare conjuctură Jupiter-Saturn se petrecea un eveniment important, de un anume tip. Aceste conjuncturi, care se petrec la aproximativ 20 de ani, s-au numit ciclul generațiilor.

Astrologia creștină este o interpretare a aspectelor. Zodiile și Casele nu se prea se iau în considerație în astrologia științifică. Unghiurile dintre planete, DA, așa cum se văd de pe Pământ, știim din fizică de compunerea undelor.

Ca să practici astrologia creștină, științifică, trebuie să folosești zodiacul tropic, casele egale și cheile de interpretare ale papei Urban. Așa se cheamă, am puternice îndoieli că armeanul a avut timp de studiat astrologia. Pentru o notă de umor să notăm că elegantul papă Urban al VIII-lea a dat în anul 1624 o bulă papală prin care interzicea fumatul în Vatican sub pedeapsa excomunicării! Da, da, este papa care l-a chemat în judecată pe Galileo Galilei! Eppur Si Muove, vă mai amintiți!

Când mă uit ce am scris mai sus știu că NU am spus foarte multe care trebuiau spuse. Dar, mai este timp și aștept întrebările domniilor voastre, îmi face plăcere să vă răspund. Dacă nu i-am răspus cuiva, din greșeală, se mai întâmplă, primesc foarte multă corespondență, vă rog să reveniți. Numai pe email, îl găsiți oriunde pe net!

Probabil că se vor face multe comentarii, dar eu am primit miercuri dimineața emailul de la ”Transparency International” cu clasamentul pe anul 2016 al țărilor din lume, în ceea ce privește corupția. Așa că mă grăbesc să vă informez și să comentez. 0 însemnă maximum de corupție, 100, lipsa ei absolută! România este pe un comod loc 57 în lume, cu indice al corupției de 48. Cele mai puțin corupte țari sunt Danemarca și Noua Zeelandă cu un indice de 90, iar cea mai coruptă țară este Somalia, cu indice 10.

Indicele României, 48, este peste media mondială, cum se spune în cuvântul introductiv. Trendul este bun, acum un an România avea 46 iar acum doi ani, 43. România împarte locul 57 cu Ungaria și Iordania. Italia este mai coruptă decât România iar Bulgaria este și mai coruptă, cu un indice de 41. Cred că povestea cu corupția generalizată în România trebuie dată la întors. Nu cred că în Iordania, sau în Ungaria se fac abuzurile pe care le face binomul în România, vorba maestrului Cristoiu. Binomul o să trebuie să se reseteze la noile realități. În primul rând ale marelui licurici, adică al dezinteresului pentru zonă și punerea relațiilor pe baze pragmatice, îți dau, îmi dai. Șiți ce a spus Donal Trump și are dreptate: ”Corupția? Este un motor economic, dar trebuie ținută sub 15%!” Aviz amatorilor!

Acum trebuie să mai citesc niște știri din State, pieile-roșii vor să-l scalpeze pe Donald, au dezgropat securea războiului, pentru conducta din Dakota, am văzut filmul ăsta, s-a sfârșit rău pentru indieni, piei-roșii, nativi – cum este politic corect. Așa că o să văd un film cu Paul Newman, marele actor pe care-l pomenim astăzi, cred că ”Exodus”, ar trebui să luăm exemplu de la evrei în timpuri grele, apoi o să vorbesc puțin de cei de la centrala de externe, ei caută acum un aliat regional, dar nu văd Polonia, că este prea mare și prea are aceleași interese, la fel ca noi, în zonă!

Surpriza la LOTO, de Florii! Ce numere au putut sa iasa! Cine ar fi crezut!

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria:

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI