Evenimentul Zilei > Horoscop > Astre și cuvinte. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
Astre și cuvinte. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Astre și cuvinte. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Ai nevoie de mai multă energie, de vitalitate sporită. În weekend poţi să prevalezi printr-o mai bună organizare, dar şi prin odihnă suficientă. Relaxarea nu poate fi înlocuită cu nimic!

6,7 martie 2021

 

Astre și cuvinte. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

 

Pe 6 martie s-au născut Michelangelo Buonarroti, Cyrano de Bergerac, Valentina Tereşkova, Andrzej Wajda, Lou Costello, Dick Fosbury, Ernest Maftei, Margareta Pogonat. Pe 7 martie s-au născut Maurice Ravel, Kobo Abe, Anna Magnani, Joseph-Nicephore Niepce, Thomas Garrigue Masaryk, Jacques Chaban-Delmas, Ivan Lendl,  Traian Stănescu, Florin Halagian, Gina Pătraşcu, Frida Papadache, Jean Lupu, Dan Teodorescu.

În calendarul creştin-ortodox pe 6 martie sunt Sfinţii: 42 de Mc. din Amoreea şi Eufrosin. Este ziua Aflării Sfintei Cruci. Pomenirea Morților. Moșii de Iarnă. Pe 7 martie, sunt Sfinţii: Efrem, episcopul Tomisului, Vasilev, Evghenie, Capiton, Eterie, Agatodor şi Elpidie, episcopii din Cherson

În “Kalendar”, sâmbătă, pe 6 martie este a şasea babă, numită, după regiune, Măriuţa, Virita, sau Lucia. Cine şi-a ales această babă şi se adevereşte, va avea parte de lumină şi noroc tot anul. Pe 7 martie este a şaptea babă, pe nume Sitiţa, Salomnia sau Frăsina. Cine alege baba asta şi se adevereşte, adică este timp frumos, este zdravăn, puternic şi sănătos tot anul.

Evenimentul Zilei” din 7 martie 1899 – Oficiul Imperial de Patente din Berlin înregistrează la acestă dată cererea firmei farmaceutice Friedrich Bayer & Co. depusă cu o zi mai înainte, pe 6 martie, pentru un nou produs numit “aspirină”, numele comercial al acidului acetilsalicilic. Se spune că şeful Oficiului a chemat un funcţionar: „Herr Werner, te rog înregistrează prostia asta fără valoare a chimiștilor ăstora ridicoli!

 

 

Etimologia este știința care studiază istoria și sensul cuvintelor. Vocabularul nostru provine din deformări succesive ale limbilor antice, adăugiri, împrumuturi din alte limbi. Originea cuvintelor ne poate lumina cu privire la semnificația acestora și la percepția pe care o aveau strămoșii noștri despre anumite noțiuni.

Este interesant de observat că unele dintre cuvintele noastre folosite des în astrologie și, uneori, dintr-un vocabular specializat, sunt direct inspirate de zeitățile greco-romane ale căror nume ne-au botezat planetele, corpurile cerești din Sistemul Solar.
Ceea ce sugerăm este să aruncăm o privire mai atentă asupra acestor cuvinte, definiția lor este adesea interesantă din punct de vedere analogic.

Sunt cuvinte pe care le folosim în fiecare zi și, probabil, veți fi surprinși de cât de strâns se leagă de planetele noastre.
Această listă nu este, desigur, exhaustivă și este posibil să găsiți o modalitate de a o îmbogăți. Cu siguranță, aici sunt doar niște păreri, un eseu.

 

Soarele . Avem, desigur, adjectivul „solar” care desemnează tot ceea ce se referă direct sau indirect la steaua zilei, dar și „solar”, care indică o persoană care parcă radiază, energie, o persoană luminoasă.
Plexul solar este regiunea abdominală a sistemului nervos simpatic (o chakra importantă). Ne gândim și la floarea-soarelui, floarea solară prin excelență prin forma și rotirea sa după Soare.
Vom vorbi despre „solstițiul”  – latin „sol”- soare și „sistere” să se oprească. Când Soarele se află în cele două locuri ale cerului unde pare că „se oprește”.

De la Helios, zeul grec al Soarelui, avem heliotropul, un grup de plante ale căror frunze se întorc spre soare. Acest termen se referă și la culoarea florii (care se bazează pe fuchsia). Desigur, adjectivul „heliocentric” care desemnează sistemul solar, cu Soarele la mijloc, precum și „heliosfera”, sfera în care acționează vânturile solare.

 

Luna  Adjectivul „lunar” desemnează, desigur, tot ce are legătură cu Luna. Vom vorbi, de asemenea, de faciesul lunar pentru persoanele cu fețe rotunde, care desemnează și morfologia mongolilor (poporul) și, prin compararea nefericită, a celor cu sindrom Down. Rețineți totuși că trisomia 21 oferă un comportament foarte lunar: copil etern, afectat în inteligența rațională. Lunar desemnează și un personaj visător. De asemenea, avem „capricios” să ne referim la caracterul care schimbă starea de spirit, cum ar fi fazele lunii.
Piatra Lunii este o bijuterie translucidă cu reflexe argintii și albăstrui.

Putem cita, de asemenea, toate derivatele verbului „a aluniza”, care desemnează faptul de a coborâ și a merge pe Lună, în astronautică.
Alunița, pește rotund imens (în medie 1000 kg) este numit și „pește de lună” sau pur și simplu „lună”.
Lunile din calendar își datorează, sigur că da, numele Lunei. De la Selene, zeița greacă a Lunii, avem seleniu, un element chimic, un oligoelement esențial pentru corpul uman, antioxidant, dar toxic în doze mari.
Selenitul este o bijuterie translucidă (varietate de gips, care nu trebuie confundată cu piatra lunii menționată mai sus).

Mercur Începem cu metalul cu același nume, numit anterior „argintiu viu”, singurul metal în stare lichidă în condiții normale de temperatură și presiune. De asemenea, este necesar să adăugați toate cuvintele care au rădăcina „merc” din latinescul „merx”, care desemnează mărfurile.
Să începem cu cuvântul „mercantil” desemnând tot ce ține de comerț, domeniul zeului Mercur, dar și „mercerie”, care desemnează toate activitățile legate de fir și ac. Prin urmare, precizia, dexteritatea, o altă atribuire a planetei Mercur. Prin deformare, în franceză, de exemplu, această rădăcină va da toți termenii derivați de la „negustor”, aceia pentru care Mercur este zeul.
În sfârșit, să nu uităm de ziua „miercuri”, ziua lui Mercur.

De la Hermès, am obținut „ermetic” care desemnează ceva perfect închis, dar și mai presus de toate științele care necesită o inițiere, o ucenicie, dar sunt caste închise, se păstrează cu strășnicie secretele.
Și, de asemenea, „hermafrodit”, care desemnează creaturile care au cele două sexe.

Venus În sine, cuvântul Venus desemnează o femeie foarte frumoasă, dar mai presus de toate canoanele de frumusețe ale unei culturi anume. O zeiță! Adjectivul „veneric” folosit pentru a desemna tot ce are legătură cu dragostea și sexul. În zilele noastre, desemnează în principal boli „venerice”, cu transmitere sexuală. Verbul „a venera” înseamnă a adora, a dedica un cult, normal pentru zeița iubirii! Venus își dă și numele unor flori, exotice: oglinda lui Venus, copita lui Venus, chiar și mușchiul lui Venus, o plantă carnivoră a familiei Dionaea, numită după mama lui Venus.

Venus mai sunt moluște ale familiei Veneridae (cochilii bivalve), copita Venus este, de asemenea, celălalt nume al unei moluste drăguțe numită și „fluture de mare”. Centura lui Venus este un animal, sau mai degrabă o colonie de animale acvatice organizate într-o panglică translucidă.
În anatomie, Muntele lui Venus este eminența largă și rotunjită a pubisului feminin.

 

Venus dă numele zilei de vineri, care ne permite să vedem că verbul „vinde” are o rădăcină comună cu zeița și amintește asocierea planetei cu valoarea lucrurilor, lucrurilor în sine, posesiunilor. Într-adevăr, „a vinde” și „Venus” au o origine comună („venum”, vânzarea), se găsește cu ușurință această rădăcină comună în adjectivul „venal”, calificativ care indică tot ceea ce poate fi vândut și, prin extensie, un om păcătos.

Să cităm și „venele” care provin din latinescul „vena” (venă, curent de apă, dar și energie, forță vitală). Dar, originea comună a acestor două cuvinte este îndoielnică. Cu toate acestea, venele sunt canalele care readuc sângele din inimă. Forța venusiană centripetă, opusă arterelor, forța centrifugă marțiană. Nu sunt sigur, dar analogia rămâne tentantă. Idem pentru „venin”, „otrăvitor” sau chiar „otrăvitor” care provin din „venenum” (otravă în latină), nu de origine direct comună, ci o asonanță tulburătoare, deoarece iubirea este adesea calificată drept otravă atunci când îi face pe oameni nefericiți precum și fața mereu ascunsă a lui Venus … Deci, nu există dovezi ale unei descendențe directe, ci un sens simbolic care sună bine!

 

Afrodita – desigur, „afrodiziac” desemnează substanțele care ar trebui să crească dorința. Mai puțin cunoscută părerea, cum că luna aprilie ar fi fost numită de romani în cinstea zeiței. Doar aici începe semnul Taurului, casa lui Venus!

În cele din urmă, să observăm că „Lucifer” și „Astaroth” doi demoni bine-cunoscuți provin de la numele zeițelor venusiene: Lucifer este numele planetei dimineața, Astaroth vine de la „Ishtar” care va da „Ashtar” apoi „Ashtaroth” înainte de a deveni „Astarte”. Această rudenie denotă atât disponibilitatea religiilor monoteiste de a demoniza zeitățile păgâne (în special cele care, precum Afrodita sunt foarte deranjante pentru dogmele bigote). Dar și latura „infernală” a lui Venus, care era, de asemenea, inițial, asociată cu violența și crima.

Marte Adjectivul „marțial” desemnează orice este legat de război, arte militare sau luptă (arte marțiale). De asemenea, desemnează ce are de-a face cu fierul. Mai ales în medicină, o deficiență „marțială” este o deficiență de fier. În memoria alchimiei când Marte a desemnat și acest metal.
Marte își dă numele și lunii în care începe semnul Berbecului, domiciliul său! Rețineți că luna mai, care vede începutul semnului Gemenilor, poartă numele Maia, mama lui Hermes, stăpânul semnului, și că iunie vine de la Juno, regina cerurilor și, prin urmare, un pic lunar ca și Racul.

Este, de asemenea, ziua în care „marți” își datorează numele.
În limba latină, Marte este declinat „martis”. Prenumele „Martin” și „Martine” sunt derivate din acesta. „Martinetul” este un ciocan care folosește forța apei. Era folosit în vechime la forje, unde se lucrează fierul, datorită focului pentru a face unelte și arme.

De la Ares avem nume de arme și rachete de toate felurile.

 

Jupiter  Numele său ar însemna „tatăl zilei”. Deformare din „dies pater”.
Jupiter este declinat în „jovis” în latină, tocmai din această formă am avut „jovialitatea” și caracterul „jovial”, amintirea unei perioade în care astrologia era considerată o metafizică veselă!

Desigur, să nu uităm joi, ziua lui Jupiter. De la Zeus, există proximitate cu rădăcina greacă „Theus” și cu latina „Deus”, care vor da, în toată simplitatea… Dumnezeu!

Saturn Saturnismul este o boală gravă cauzată de otrăvirea cu plumb.
Imposibil de știut dacă verbul „a satura” care împărtășește aproape toate literele sale cu numele planetei, are o rădăcină comună. Provine de la verbul latin „saturare”, care înseamnă „a satisface”, ceea ce este destul de interesant în explorarea noastră a cuvintelor care au o origine comună cu numele planetelor.

Saturnaliile” au fost sărbătorile romane în cinstea lui Saturn, momente de mare bucurie când se dădeau cadouri. Sărbătorite în jurul solstițiului de iarnă, când Soarele intră în zodia Capricornului, domiciliul lui Saturn.

Ziua „sâmbătă” este ziua lui Saturn, dar ar veni mai degrabă din „sabbatis”, sabatul, sâmbăta fiind mai degrabă ziua sabatului. Sabatul este ziua de odihnă în amintirea ultimei zile a creației când Dumnezeu s-a odihnit – noțiunea de meditație, de memorie specifică lui Saturn. Putem vorbi și despre Sabatul vrăjitoarelor, nopțile întâlnirii vrăjitoarelor, în același timp timpul a transformat memoria în orgasmul saturnaliei și a magiei negre. În plus, asociația Saturn / Diavol a fost făcută foarte devreme, în special prin Capricorn, capra miraculoasă cu care religiile monoteiste l-au asociat pe diavol.

Etimologia „diavolului”: „diabolus” înseamnă „a arunca” care este unul dintre rolurile Saturnului nostru astrologic.
Baronul Samedi, Sâmbătă, este un „Guédé”, un zeu voodoo al morții și al învierii. De obicei prezentat îmbrăcat într-un costum și o pălărie albă.

Uranus Uraniul este un metal radioactiv, singurul metal fisionabil în mod natural și baza industriei nucleare. Urania și familia sa Uraniidae sunt fluturi considerați a fi printre cele mai frumoase specii din lume. Uranist este un termen învechit pentru a desemna bărbați homosexuali, provine de la zeița Aphrodite Urania, născută din Ouranos, deci fără femeie. Heterosexualii au fost desemnați prin termenul „Dionians” în legătură cu zeița Aphrodite Dionea născută din Dionaea și Zeus.

Neptun Pentru Neptun, să remarcăm neptuniul, un metal radioactiv numit în cinstea planetei, deoarece se găsește imediat după uraniu în tabelul periodic, aplicarea sa fiind în principal militară. Centura Neptunului sunt alge brune (vag dulci) comestibile. Creierul lui Neptun este un coral rotund ale cărui circumvoluții amintesc de organul uman. Rețineți neptunismul, o teorie geologică învechită, care afirma că scoarța terestră a fost formată din sedimentele oceanului primordial care acoperea întreaga planetă. Nimic convingător cu Poseidon, pe de altă parte, să nu remarcăm faptul că Triton (fiul lui Poseidon) își dă numele unui amfibian și unui gastropod.

Proteus, zeul mării va da „protean” denotând capacitatea de a schimba forma continuu. Ocean, primul titan marin vorbește de la sine și Tethys, primul titanid marin, își dă numele oceanului primordial, când Pământul nu era împărțit în multe continente, exista unul singur, Pangea și, deci exista un singur ocean gigantic.

Pluton  Plutoniul este un metal rar, un element chimic produs artificial, denumit în cinstea planetei. Deoarece elementul este situat după neptunium în tabelul periodic. Este radioactiv, este un metal foarte greu și foarte poluant.
Ploutos înseamnă bogăție în greacă. Pluton este de fapt porecla dată lui Hades de greci pentru a nu pronunța numele zeului morților. Înseamnă bogat, deoarece Hades este bogat, el domnește peste lumea subterană și, prin urmare, deține toate pietrele și metalele prețioase, rădăcinile plantelor, apele subterane etc. Acest nume va da „plutocrație”, ceea ce înseamnă preluarea puterii de către cei mai bogați.

Plutonismul este o teorie geologică care se opune neptunismului (și la fel de învechită) care susținea că scoarța terestră provine din vulcanism.

După Hades nu sunt multe cuvinte, desemnăm uneori Iadul cu acest nume. Am găsit încă „Hadean”, cea mai veche eră geologică care începe cu formarea Pământului și se termină cu apariția vieții (deci aceasta este perioada în care nu a existat viață pe Pământ).

Revenind la originea cuvintelor, vedem că putem să ne ilustrăm cunoștințele astrologice într-un alt mod. Și să vedem, de asemenea, modul în care popoarele antice percepeau divinitățile care ne-au parvenit prin intermediul planetelor. Este și un îndrumar interesant în interpretarea aspectelor într-o temă astrologică.

Etimologia faptului că mereu vă spun că ”mâine este o altă zi” este în romanul ”Gone with the Wind” și anunță convingerea mea astrologică, sau nu, că mereu mai avem o altă șansă, speranța nu moare niciodată, atâta timp cât mâine este o altă zi!

 

HOROSCOP     6,7   martie   2021

 

BERBEC  Primeşti veşti, unele bune. Te bucuri, pentru că o problemă care te obseda pare că se rezolvă, dar realizezi că depinde de altcineva. Nu exagera, în weekend odihneşte-te! Weekendul îţi aduce noi speranţe şi noi oportunităţi de afirmare. Atenţie, însă, aparenţele trebuie întotdeauna salvate, este regula jocului pe care trebuie să o respecţi dacă vrei să fii apreciat(ă) de anturajul tău. Este greu să respecţii convenienţele, îţi apar ca nişte reguli ipocrite şi uneori chiar inutile – dar sunt regulile jocului social.  Configuraţia astrologică arată că perioada menţionată este aspectată favorabil – aşa încât poţi da dovadă de dinamism, aşa cum îţi place ţie!

TAUR   Treci prin o perioadă de oboseală cronică, urmare eforturilor.  Sfatul stelelor e să-ţi oferi multă odihnă: „nu te îngriji de ziua de mâine, căci ziua de mâine se va îngriji de ale sale!”. Cu Venus pusă pe gânduri, perioada apare ca una obişnuită. Adică, multă muncă – sărăcia omului!  Adică în acest weekend trebuie să faci mai mult efort decât în mod obişnuit ca să realizezi ce ţi-ai propus. Din această cauză cele două zile par obositoare şi uşor agasante.

Nostalgia ţi se strecoară şi în suflet, chiar dacă vremea şi vremurile sunt ciudăţele rău. Aşa că o mică migrenă, ca o mică furtună în borcanul cu melancolie, este tot ce ţi se poate întâmpla, mai rău. Mai bine este să te îndrăgosteşti din nou. Pentru că este o stare care îţi face bine şi te motivează. Dacă oferta umană este aşa cum este, te poţi ataşa de un căţeluş, o pisicuţă. Sau chiar de un colier cu pietre (semi)preţioase!

GEMENI  În weekend domeniul sentimental e avantajat, în sensul unor trăiri, simţăminte, dar şi locuri, oameni pe care nu i-ai mai văzut. Poate prieteni vechi, colegi de şcoală, camarazi din trecut. Cu Mercur afectat, nativii din Gemeni au unele probleme. Unii dintre Gemeni au mai puţini bani decât au nevoie, alţii au probleme cu imaginea, iar o a treia categorie se luptă cu morile de vânt. Totuşi, norocul îţi zâmbeşte în zilelele acestui weekend, pe o Lună în scădere. Nu eşti avantajat în comunicare şi în imagine – domeniile în care excelezi, de fapt. Trebuie să eviţi cu diplomaţie discuţiile în contradictoriu ca să nu se transforme amintiri neplăcute.

RAC  Luna, patroana ta astrologică, te favorizează în weekend cu darul intuiţiei şi al inspiraţiei.  Dacă ai un prag sentimental de trecut, duminică poţi să ai succes, foloseşte-ţi imaginaţia! În weekendul în chestiune eşti  mai influenţat, decât de obicei, de celesta ta patroană, Luna. La un moment dat mai reţii şi ceva lichide, aşa pentru umorul jocului stelar, iar starea ta psihică este în rezonanţă cu fazele Lunii. Adică este în scădere. Pe 7 martie, duminică, poţi organiza o mică petrecere, în familie, pentru că tot veni vorba despre lichide şi îţi mai îmbunătăţeşti şi starea de spirit. Duminică ai o perioadă mai bună şi lucrurile par să se aranjeze. Este timp şi de muncă, dar şi de distracţie! Poţi să faci curăţenie şi ordine, dar să te şi distrezi puţin.

 LEU  Ai nevoie de mai multă energie, de vitalitate sporită. În weekend poţi să prevalezi printr-o mai bună organizare, dar şi prin odihnă suficientă. Relaxarea nu poate fi înlocuită cu nimic! O zi de sâmbătă bună, care trece repede, ca orice lucru bun. Trebuie sa te relaxezi, mai ales pe seara şi să laşi treburile aşa zis urgente. Nimic nu este urgent când este vorba de odihna şi de sanatatea ta. Poate te duci la sală, poate alergi prin parc, poate o sauna, trebuie să eliberezi tensiunea acumulata. O veste bună de la unul dintre membrii familiei. Duminică seara intri puţin în viteză şi laşi lenea pe mai târziu, pentru ca ai nevoie, dupa caz de o rochita sau o camașe calcata. Nu-ţi face griji inutil, viitorul îţi este favorabil, însă!

 FECIOARĂ  Trebuie să ai mai mult discernământ. Nu te mai lăsa folosit de către cei care au drep scop doar să-ţi controleze viaţa. În weekend dă curs la ce este bine pentru tine, pentru cei dragi! Din nou anumite amănunte te fac să fierbi. Mai lasă-le în Dalai Lama de amănunte, că viaţa ta nu se compară cu a lu’ X şi al lu’ Y. Iarăşi nu vezi pădurea de copaci. Chiar dacă acum este frig, vine primăvara, vine căldura, pregăteşte-te să te expui în rochiţe meseriaşe şi în costume care te avantajează şi totul va fi bine.

Nu-ţi mai face inimă rea de ce bogat este ticălosul ăla sau ce noroc a avut pampa aia. Au şi ei necazurile lor, dar cum sunt mai pragmatici decât tine nu arată aproape niciodată ca suferă. Decât dacă le serveşte la ceva! Lumea este făcută din ierbivore şi prădători, din victime şi învingători. Nu te înregimenta în categoria păguboşilor… înainte de luptă!

BALANŢĂ  Trebuie să dai dovadă de calm şi tact ca să poţi rezolva o problemă, o situaţie, care pare mai dificilă. Nu te repezi, gândeşte-te bine, ia toţi factorii în consideraţie şi vei reuşi! Pe total, după o deliberare îndelungată, perioada este OK, aşa că în weekendul ăsta poţi să faci mai tot ce vrei, sigur, să nu fie ilegal, imoral şi să nu îngraşe! Totusi, se schimbă registrul influenţelor astrale şi începi să simţi presiunea în cele trei domenii consacrate : banii, sănătatea şi dragostea. Ai nevoie de bani pentru reparat maşina, instalaţiile de încălzit ale casei costă o avere, încasările întârzie, iubita(ul) a plecat în Spania – iată o gamă largă de trăiri caracteristice dezechilibratelor Balanţe.

SCORPION   De obicei eşti direct şi chiar ironic. În weekend ai înclinaţia să fabulezi inutil şi să înfloreşti lucrurile. Revino la datele de bază, lasă imaginaţia pe altă dată, sunt chestiuni serioase!   O perioadă de timp bună spre foarte bună. Primele ore din ziua de sâmbătă îţi dau ceva dureri de cap, la propriu şi la figurat. Dacă reuşeşti să te stăpâneşti şi să eviţi graba şi încăpăţânările, nu se va întâmpla nimic notabil. Oricum fiecare Paradis are şarpele lui. Al tău se numeşte „falsă viziune asupra realităţii”. Adică o să auzi weekendul asta la minciunele, minciuni şi minciuni sfruntate, cât să ai rezerve pentru tot anul. Drept care şi tu te vei simţi obligată sau obligat să emiţi „false judecăţi de valoare”. Aşa este la tenis, vorba lui Tomiţă Caragiu, Dumnezeu să-l odihnească, că a murit la cutremur!

 SĂGETĂTOR   Sâmbătă exprimă-te clar, exact, aşa poţi da impresia de competenţă şi sinceritate. Aspecte favorabile deciziilor sentimentale. Duminică, o seară relaxantă, plăcută ba chiar interesantă! Duminica dinaintea de ziua femeii îţi duce gândul la o cină fastuasă cu şampanie kir, caviar cu unt, galbenuş de ou fiert şi lămâie, camembert, şi cu ce mai urmează după… asta dacă iubitul sau iubita nu te-a părăsit deja, trântind uşa şi lăsându-ţi pisica, plata telefonului şi a întreţinerii (pe ultimii doi ani). Ce vrei, afaceri de Săgetător !

CAPRICORN Proiectele tale pot să prindă contur, aspectele astrologice sunt favorabile. Nu chiar aşa cum ţi-ai dori, nimic şi nimeni nu este perfect, dar totul pare că se sfârşeşte cu un happy-end! Carpe diem! Oricum, cam asta şi făceai… Spiritul de dreptate care te carcacterizează te face să iei o atitudine care este destul de discutată – asta sâmbătă. Până la urmă, ori se uită, ori obţii „consensul”. O realizare notabilă în a doua jumătate a weekendului, adică duminică. Mesaj către toţi nativii zodiei : „Nu vă lăsţi copleşiţi de rutina zilnică, cumpărături, curăţenie, spălat geamuri, dat cu aspiratorul – e cam patetic – căutaţi să vă distraţi şi să legaţi noi prietenii.” Nu exagera cu munca şi efortul, in general, pentru ca stelele indica o supărătoare tendinţă către surmenaj şi depresie.

 VĂRSĂTOR  Vine primăvara, căldura nu e departe! În acest weekend trebuie să vezi cu ce te îmbraci, să verifici garderoba!  Nu te lăsa atras în probleme mărunte păguboase, care nu produc nimic concret. Planetele şi configuraţie astrologică îţi sunt favorabile. Poţi reuşi în activităţi legate de marfă, de bunuri de consum, ba chiar şi în creaţie. Mai multe obligaţii uitate se fac simţite spre sfârşitul zilei de duminică. Mai multe planete şi indicatori astrologici îţi sunt favorabili. Astrele emit „vibraţii favorabile”: sănătatea îţi este bună, viaţa personală – aproape armonioasă, iar situaţia financiară nu îţi mai pare teribilă.  Te simti excelent ceea ce este un motiv suficient sa tii nasul pe sus.

PEŞTI   În weekend trebuie să te descurci singur, dar dacă ai succes nu trebuie să împarţi laurii victoriei cu nimeni! Oricum, cei din jurul tău sunt foarte ocupaţi şi tensionaţi, aşa că nu ai de ales!   Sâmbătă faci un mic bilanţ şi fumurile de cheltuieli extravagante îţi vor trece imediat când o să faci socoteala cât ai cheltuit şi ce datorii ai de achitat. Au crescut prețurile, tare au crescut! În a doua parte a weekendului stelele iţi sunt favorabile mai ales in domeniul social, al acceptarii opiniilor tale şi mai puţin in cel material, mai ales dacă este vorba de bani. De asemenea, în această perioadă este bine să nu-ţi iei nici un risc major. În acest weekend evită sa semnezi acte oficiale, contracte, intelegeri, fie chiar şi un nou contract la mobil.