Evenimentul Zilei > Sport > ASTORI a fost COMEMORAT de FIORENTINA. Medicii care i-ar fi putut SALVA viaţa, judecaţi pentru CRIMĂ
ASTORI a fost COMEMORAT de FIORENTINA. Medicii care i-ar fi putut SALVA viaţa, judecaţi pentru CRIMĂ

ASTORI a fost COMEMORAT de FIORENTINA. Medicii care i-ar fi putut SALVA viaţa, judecaţi pentru CRIMĂ

„Întotdeauna cu noi. La mulţi ani”, se putea citi pe un banner postat deasupra porţii de intrare a stadionului echipei Fiorentina, luni, în ziua în care căpitanul clubului italian de fotbal Davide Astori ar fi împlinit 32 de ani, informează AFP.

Pe data de 4 martie 2018, Davide Astori a fost găsit mort într-o cameră de hotel din Udine, înaintea unui meci din campionatul Italiei dintre echipele Fiorentina şi Udinese.

Clubul din Florenţa a postat pe Instagram o fotografie a lui Astori sub forma unui mozaic cu mesajul: "DA 13 întotdeauna cu noi".

Fostele sale echipe, Cagliari şi AC Milan, i-au adus şi ele un omagiu. Prima a postat pe Facebook o fotografie cu doi copii purtând tricourile lui Cagliari şi Fiorentina inscripţionate cu acelaşi Nr.13 şi cu numele lui Astori, cu mesajul: "Pentru tine, dragă Davide".

AC Milan a publicat pe contul său de Twitter următorul mesaj: "Davide Astori ar fi împlinit astăzi 32 de ani. Iubire veşnică, el nu va fi uitat niciodată de familia sa de la #ACMilan".

Conform raportului autopsiei, Davide Astori a murit din cauza unei tahiartimii, o accelerare anormală a ritmului cardiac.

Cei doi medici care lucrează în serviciul public de sănătate din Florenţa şi Cagliari, sunt judecaţi pentru omucidere involuntară după ce au emis certificate medicale în care Davide Astori era apt de joc în ciuda unor anomalii cardiace, trasmite Agerpres.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.