Conform sursei citate, „testarea în masă trebuie să fie strategia naţională pentru a ne întoarce la normalitatea pe care o dorim.”

În sprijinul demersului lor, jurnaliştii prezintă câteva argumente şi cifre oficiale care indică faptul că testarea în masă a populaţiei a dat rezultate foarte bune inclusiv în China, ţara care a „exportat” în lume temutul virus.

„De departe, testarea în masă a comunităţii este cea mai eficientă metodă pentru a combate acest virus nemilos.

Datele din Wuhan (n.r. – epicentrul pandemiei din China) arată că în timp ce măsurile draconice de distanţare socială au scăzut rata de reproducere a virusului la 1.25, testarea în masă – şi băgarea în carantină a pacienţilor bolnavi – au coborât-o la 1.

Şi acesta nu este singurul beneficiu.

Rata de deces din aceasta săptămână este o dovadă concretă că închiderea Marii Britanii a fost confirmată.

Cei care mor acum probabil au contractat virusul la scurt timp după ce măsurile extreme au fost instaurate.

Aşa că poate săptămâna viitoare, ritmul sumbru al morţii va începe să încetinească.

Dar blocajul nu poate dura prea mult: deja am auzit că violenţa domestică şi problemele de sănătate mintală sunt la un nivel ridicat, iar aceste cifre vor continua să crească în timp ce economia noastră pulverizată va afecta şi mai multe cămine.

Testarea în masă oferă o rută viabilă înapoi spre normalitate.

Şi conform fostului şef al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), avem destule laboratoare de virusologie pentru a face ca asta să se întâmple.

Chiar acum este o criză globală de substanţe chimie necesare kiturilor de testare”, au scris jurnaliştii englezi.

În acest context amintim că un băiat de 13 ani din Marea Britanie a murit recent din cauza Covid-19, conform reprezentanților spitalului King’s College Hospital Trust din Londra.

Referitor la acest anunţ negru, se crede că băiatul de 13 ani este cea mai tânără victimă din Regatul Unit. Copilul fusese testat pozitiv vineri, sâmbătă a fost internat în spital, iar luni dimineață a murit. Aparent, acesta nu avea alte afecțiuni.

Aşa cum au informat jurnaliştii BBC, situațiile în care tinerii  fac forme grave de COVID-19 sunt extrem de rare. „Doar 0,3% dintre adolescenții care prezintă simptome au nevoie de spitalizare și 0,006% mor. Cu alte cuvinte, în numai 2 cazuri din 30.0000 se ajunge la deces la această categorie de vârstă”, a declarat Nick Triggle, corespondent BBC.

În Regatul Unit al Marii Britanii s-au înregistrat până în prezent 1.789 de decese și 25.150 de îmbolnăviri din cauza temutului virus apărut în China.

Pe mapamond, numărul de cazuri depășește 860.000 şi peste 42.000 de oameni au murit. În acelaşi timp, aproape 180.000 de oameni s-au vindecat după ce au fost testaţi pozitiv cu Covid-19.