Evenimentul Zilei > Social > Asociația Producătorilor de Salam de Sibiu participă la Salon Gourmets, în Madrid
Asociația Producătorilor de Salam de Sibiu participă la Salon Gourmets, în Madrid

Asociația Producătorilor de Salam de Sibiu participă la Salon Gourmets, în Madrid

Două evenimente speciale dedicate Salamului de Sibiu IGP în cadrul programului „Enjoy! It's from Europe”, la ediția cu numărul 33 a Salon Gourmets

Asociația Producătorilor de Salam de Sibiu (APSS) este prezentă în perioada 8-11 aprilie la Salon Gourmets 2019, în Madrid, în cadrul proiectului european de promovare „Enjoy! it's from Europe”. Reprezentații companiilor membre APSS vor întâmpina vizitatorii în standul 6F25, poziționat în pavilionul central.

Salon Gourmets este o expoziție prestigioasă de Fine Food, unde vor fi prezenți peste 1.600 de expozanți, mai mult de 100.000 de vizitatori profesioniști, 63 de țări participante și buyeri ai marilor lanțuri de retail & catering. Evenimentul va fi transmis live mai bine de 36 de ore de către Gourmet TV, un post de televiziune dedicat. Timp de patru zile vizitatorii și expozanții vor participa la emisiuni live, concursuri, degustări, ceremonii de premiere, prezentări de produse, spectacole de gătit, ateliere de lucru sau conferințe.

Salamul de Sibiu IGP, degustat la o cină festivă a faimosului Chef Javier Aranda, în compania bloggerilor spanioli

 

În aceeași periodă APSS continuă promovarea Salamului de Sibiu IGP în cadrul unei cine festive la restaurantul La Cabra din Madrid, unde gătește faimosul Chef Javier Aranda, un nume sonor al noii bucătării iberice. Astfel, marți, 9 aprilie, la ora 20:00 bloggerii culinari invitați vor degusta preparatele Chef-ului, în compania membrilor si invitatilor APSS. Inițiativa demonstrează calitatea superioară a Salamului de Sibiu IGP, care își merită locul printre preparatele gourmet.

Avantajul principal al unui astfel de proiect este reprezentat de posibilitatea de a proteja originalul de produsele false, comercializate uneori sub același nume.  Provocarea noastră ca asociație este sa dezvoltam programe care să îmbunătățească imaginea produselor și să conștientizeze consumatorii cu privire la calitatea produselor și a metodelor de producție, astfel încât să crească cererea pe piața internă și să  încurajam deschiderea de noi piețe.” declară Carmen Gavrilescu, Președintele Asociației Producătorilor de Salam de Sibiu.

Salon Gourmets 2019, ajuns la ediția cu numărul 33, face parte din proiectul european de promovare „Enjoy! it's from Europe”. Programul se adresează organizațiilor profesionale și interprofesionale, grupurilor și organizațiilor de producători, precum și celor din sectorul agroalimentar, care au ca obiect de activitate acțiuni de promovare. Salon Gourmets este una dintre cele mai mari expoziții internaționale dedicată gastronomiei, în cadrul căruia sunt prezente nume mari din industrie, originare din toate colțurile lumii. Asociația Producătorilor de Salam de Sibiu se numără printre cei 1,600 de expozanți, de anul acesta.

Pentru mai multe informații:

www.salamdesibiupgi.eu

www.salamuldesibiu.ro

 

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: