Asociația Criminaliștilor, conferință internațională. Impactul Inteligenței Artificiale în Activitatea de Identificare Criminalistică.

președintele Asociației Criminaliștilor din România, prof. univ.dr. Gheorghe Popa

Asociația Criminaliștilor din România organizează, în perioada 18-19 octombrie 2024, o conferință internațională de științe criminalistice. Evenimentul, aflat la a XII-a ediție, va avea loc atât fizic, în București, cât și online. Tema abordată este "Impactul Inteligenței Artificiale în Activitatea de Identificare Criminalistică", iar conferința include trei paneluri principale:

1. Panel A: Inteligența artificială și identificarea criminalistică 2. Panel B: Inteligența artificială și expertiza criminalistică 3. Panel C: Interferența criminalisticii cu alte științe pentru aflarea adevărului judiciar

Parteneri ai evenimentului includ instituții importante precum: - Institutul de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române, - Institutul Național de Criminalistică din cadrul IGPR, - Universități din România și Republica Moldova, cum ar fi Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea „Titu Maiorescu” din București și Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul.

Conferința se adresează unui public format din teoreticieni și practicieni în domeniul criminalisticii, științelor de investigație și dreptului, atât din România, cât și din străinătate. Participarea la eveniment este condiționată de completarea formularului de înscriere și achitarea taxei de participare. Lucrările conferinței vor fi prezentate în limbile română și engleză.

Următoarele personalități fac parte din comitetul de organizare al conferinței internaționale de științe criminalistice:

Prof. univ. dr. Gheorghe POPA, profesor la Facultatea de Drept a Universității Româno-Americane din București, este un expert în domeniul criminalității și este președintele Asociației Criminaliștilor din România.

Dr. ing. chim. Maria-Georgeta STOIAN, un expert în criminalitate, este profesor asociat la Facultatea de Drept a Universității „Titu Maiorescu” din București și este Secretar general al Asociației Criminaliștilor din România.

Daniel STAICU, comisar șef de poliție și expert criminalist, este director adjunct al Institutului Național de Criminalistică al Inspectoratului General al Poliției Române și președinte al Secției expertize criminalistice a Asociației Criminaliștilor din România.

Prof. univ. dr. Nicoleta-Elena HEGHEȘ este cercetător științific grad II la Institutul de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” și la Facultatea de Științe Juridice și Administrative a Universității Creștine „Dimitrie Cantemir” din București. De asemenea, este vicepreședinte al Asociației Criminaliștilor din România.

Carmen-Silvia PARASCHIV, profesor universitar la Facultatea de Drept a Universității „Titu Maiorescu” din București și membru al Asociației Criminaliștilor din România.

Profesorul Nelu NIȚĂ este membru al Facultății de Științe Economice, Juridice și Administrative a Universității „George Bacovia” din Bacău, România.

Adrian-Cristian MOISE este profesor la Facultatea de Științe Juridice, Economice și Administrative din Craiova de la Universitatea „Spiru Haret” din București, România. De asemenea, este președinte al Secției învățământ universitar a Asociației Criminaliștilor din România.

Profesorul Bogdan BUNECI este profesor la Facultatea de Drept a Universității Ecologice din București și este președinte al Asociației Avocaților Penaliști din România și membru al Asociației Criminaliștilor din România.

Prof. dr. POPESCU CORINA-FLORENȚA este profesor la Facultatea de Drept a Universității Ecologice din București și este președinta Secției de relații și cooperare națională și internațională a Asociației Criminaliștilor din România.

Membru al Asociației Criminaliștilor din România, conf. univ. dr. Gheorghe-Iulian IONIȚĂ studiază la Facultatea de Drept a Universității Româno-Americane din București.

Membru al Asociației Criminaliștilor din România, conf. univ. dr. Victor-Andrei CÂRCĂLE este student la Facultatea de Drept a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, România.

Asistentul universitar dr. Niculae GAMENT este student la Facultatea de Drept a Universității Româno-Americane din București și este membru al Asociației Criminaliștilor din România.

Col. magistrat (r.), lector univ. dr. Florin-Stelian BOBIN este membru fondator și președinte al Secției tactice criminalistică a Asociației Criminaliștilor din România.

Leonard TOCAN, un profesionist în domeniul criminalității, este vicepreședintele Asociației Criminaliștilor din România.

Ilie-Dragoș NAIBA este un criminalist calificat care lucrează la I.P.J. Cluj, România. El este și președintele Secției tehnice criminalistice a Asociației Criminaliștilor din România.

Mihai-Paul CHENDE, un expert în criminalitate, este şeful Serviciului Criminalistic al IPJ Maramureș, România.

Domnul Cosmin ANDREICA, care este președintele Sindicatului Polițiștilor Europeni „EUROPOL” din România.

Aurel ANDREI, un expert contabil judiciar și auditor financiar, este președintele filialei București a CECCAR și un membru al Asociației Criminaliștilor din România.

Dr. Silviu PREDESCU, un expert criminalist, este angajat în Serviciul Criminalistic al IPJ Timiș, România și este membru al Asociației Criminaliștilor din România.

Prin urmare, aceștia fac parte din comitetul de organizare al conferinței internaționale de științe criminalistice și ajută la planificarea și organizarea evenimentului. Această conferință va oferi un cadru de discuții cu înaltă recunoaștere profesională, reunind experți în diverse domenii interconectate cu științele criminalistice.