Asimptomaticii ar putea fi cheia pentru combaterea coronavirusului

Asimptomaticii ar putea fi cheia pentru combaterea coronavirusului

Acum, când curba subiecților pozitivi cu coronavirus a reînceput să crească, oamenii de ştiinţă își îndreaptă atenția în special spre asimptomatici, deoarece, cu toate că numărul persoanelor infectate a crescut, multe dintre acestea nu manifestă simptomele bolii.

O teorie apărută în ultimele ore susţine că așa-numiţii asimptomatici pot fi persoane care au intrat în contact în trecut cu un agent patogen similar Covid-19 și, datorită acestui fapt, au dezvoltat un fel de imunitate.

Prin urmare, unii medici și oameni de știință cred că acești cetățeni ar putea reprezenta cheia pentru combaterea virusului.

Un caz demn de menționat este raportat de „Corriere della Sera”, care citează un articol din „Washington Post”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform ziarului american, peste 3 mii de deținuți din penitenciare aflate în statele Arkansas, Virginia, Ohio și Carolina de Nord, au rezultat pozitivi la coronavirus, 96% dintre aceştia fiind asimptomatici.

Potrivit doctorului Monica Gandhi, profesor de boli infecțioase la Universitatea din San Francisco, faptul că există multe persoane fără simptome nu trebuie privit ca o problemă. „Dimpotrivă”, spune medicul, „ar putea fi un bine pentru individ și pentru societate”.

Studiind datele colectate de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Atlanta, medicul a constatat că 40% dintre pozitivi nu au simptome ale bolii.

O consecință, poate, a utilizării măștilor, dar nu numai.

Genetica, de fapt, poate să fi jucat un rol în acest sens, acționând atât asupra agentului patogen, cât și a receptorilor folosiți pentru a pătrunde în celule.

De asemenea, câştigă din ce în ce mai mult teren ipoteza potrivit căreia o parte a populației ar fi contractat în trecut un virus similar coronavirusului, fapt care i-ar fi asigurat o anumită imunitate.

Omul are un mecanism de apărare excelent: sistemul imunitar. Limfocitele T, cunoscute și sub numele de celule de memorie, sunt capabile să recunoască agenți patogeni întâlniți în trecut.