Polia de asigurare obligatorie acopera acum trei riscuri asociate catastrofelor naturale: cele de cutremur, de inundații si de alunecari de teren.

ASF lucreaza la detaliile tehnice legate de noua modificare aflata deja în procedura de dezbatere parlamentara, a precizat pentru RRA vicepreședintele Autorității, Cristian Roșu.

Acesta spune ca introducerea noului risc nu va avea un impact asupra prețului poliției obligatorii de asigurare a locuințelor, dar ca va contribui la creșterea semnificativa a gradului de acoperire al acestei asigurari, situat în prezent la 20 – 21%.

„În urma tuturor evenimentelor climaterice care au avut loc în ultima perioadă și având în vedere mutațiile care au loc la nivel climateric în România am considerat că introducerea riscului de furtuni este un element de siguranță suplimentară pentru posesorii de astfel de poliție.

Prețurile vor ramâne tot 10 euro si 20 de euro, în funcție de tipul de cladire, iar acoperirile vor fi tot la nivel de 10.000 – 20.000 de euro, tot în funcție de tipurile de construcție. Noi nu facem decât sa punem în acord toate detaliile tehnice vizavi de posibilitatea ca aceasta inițiativă să devină nu numai lege, dar și operabila. Ea urmeaza un parcurs legislativ parlamentar si probabil ca undeva pâna la sfârsitul anului acesta va putea sa fie operațională”, a spus Cristian Roșu.

Te-ar putea interesa și: