Asasinatul care putea provoca războiul  SUA-Iran. Într-o ediție specială a emisiunii “60 de minute” de pe postul CBS, generalul Frank McKenzie a f[cut lumin[ ]n ceea ce privește eliminarea lui Soleiman. Potrivit, șefului Comandamentului Central al SUA, Frank McKenzie, amenințarea pe care Soleimani o reprezenta pentru securitatea SUA era iminentă.

Asasinatul care putea provoca războiul SUA-Iran

McKenzie susține că Soleimani avea mâinile pătate de sângele multor americani. „Era aproape un om indispensabil în Iran. Unde se ducea, apăreau violența și moartea ”. Soleimani ar ajutat grupurile pro-iraniene din Irak să ucidă peste 600 de americani după 2003.


China își testează armele secrete pe indieni!  Pot paraliza o țară întreagă!


Mai mult, în 2019 și 2020, au existat avertismente că s-ar putea declanșa un război între SUA și Iran.

În primăvara anului 2019, Iranul a doborât o dronă americană, iar milițiile pro-iraniene au tras zeci de rachete asupra forțelor americane din Irak. În decembrie, un american a fost ucis.

Asasinatul care putea provoca războiul SUA-Iran. De cc l-au eliminat?

SUA au lansat atacuri aeriene asupra milițiilor pro-iraniene. Ca răspuns, Muhandis și alți lideri pro-iranieni din Irak, inclusiv Hadi al-Amiri, Falah al-Fayyadh și Qais Khazali, și-au trimis susținătorii să ia cu asalt ambasada SUA.
Ca represalii, americanii l-au localizat pe Soleimani, care se întâlnea cu Abu Mahdi al-Muhandis, șeful unei grupări pro-iraniene. Amăndoi au ost uciși în atacul cu dronă.
McKenzie susține că înainte de a fi eliminat, Soleimani plănuia atacuri. „Am văzut rapoarte de informații în care Qasem Soleimani înainta diverse variante de atac – împotriva forțelor noastre din Irak, împotriva ambasadei noastre și a altor baze de acolo”. Atacurile erau iminente, chestiune de ore sau zile , susține generalul american.

„Nu iau niciodată ușor decizia de a ucide pe cineva, dar cred că riscul de a nu acționa în acest caz ar fi depășit riscurile acțiunii. Așadar sunt foarte împăcat cu decizia”.


China își testează armele secrete pe indieni!  Pot paraliza o țară întreagă!


McKenzie spune că decizia de a-l elimina pe Soleimani a fost salutară și din alt motiv. Din cauza pierderii lui Soleimani, iranienii au intrat într-o perioadă de dezorganizare. A urmat o tăcere de rău augur în Irak. „Apoi au început să-și mute rachetele balistice”, spune generalul SUA.
Ofițerii de informații au urmărit apoi amenințările.

Soldații și ofițerii americani au primit „vestea proastă” că Iranul pregătește 27 de rachete balistice cu rază medie de acțiune pentru a face cu pămțântul baza Al-Asad. McKenzie spune că a dat ordin privind evacuarea bazei. Susține că nu dorit să acționeze prea devreme pentru ca Iranul sănu își schimbe planurile.
„Ar fi văzut avioane pe pământ și oameni lucrând.” El spune că Iranul se aștepta ca prin acel atac Iranul spera să distrugă o serie de avioane americane și să ucidă soldați SUA, scrie CBS News.

Cadou împărătesc pentru Meghan Markle. Darul vine de la un asasin?