Evenimentul Zilei > Social > Un mare artist român REVINE în țară pentru un EVENIMENT excepțional
Un mare artist român REVINE în țară pentru un EVENIMENT excepțional

Un mare artist român REVINE în țară pentru un EVENIMENT excepțional

Bateristul de origine română Liviu Pop se întoarce în România alături de unul dintre cei mai importanți chitariști de blues din lume: Kal David.

Kal David Band în componența de trio (Kal David – Liviu Pop – Adam Klipple sunt printre cele mai mari evenimente ale jazz-ului din România, din această a doua jumătate a anului.

Cei trei muzicieni vor susține un concert pe 9 septembrie la North West Festival de la Baia Mare (www.nwfest.com) și un altul, a doua zi, pe 10 septembrie, la Clubul Țăranului Român din București.

Chitaristul și vocalistul californian Kal David a cântat cu cele mai mari nume ale blues-ului mondial: Paul Cotton, Etta James, John Mayall, Johnny Rivers etc. Puțini artiști sunt capabili să abordeze o paletă atât de variată de stiluri, precum Kal.

Despre organistul, pianistul, compozitorul și aranjorul Adam Lipple este suficient să spunem că a cântat alături de Blood Sweat and Tears; Lauryn Hill, Craig Harris, David Gilmore sau Murali Coryell.

În fine, dar nu în cele din urmă, toboșarul Liviu Pop, stabilit de ani buni în Statele Unite, este considerat unul dintre cei mai importanți percuționiști în activitate soul / blues / funky / jazz din New England. De-a lungul vremii a cântat alături de mari nume precum Humbert Samlin, Sam Lay, Lucky Peterson, Debbie Davis, Ruben Wilson, Chris Toffield, Lisa Mann, JD Hill etc.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.