Printre obiectele puse în vânzare se vor afla articole vestimentare, truse de machiaj, agrafe de păr, lenjerie intimă, dar şi scrisori de la soţii actriţei Joe DiMaggio şi Arthur Miller, relatează Mediafax.

Într-una dintre scrisori, Joe DiMaggio, o legendă a baseball-ului american, o implora pe Marilyn Monroe să îl primească înapoi în viaţa ei, după ce actriţa îl anunţase că va iniţia procedura de divorţ.

Colecţia scoasă la licitaţie include şi notiţe şi cadouri primite de Monroe de la prieteni şi admiratori, inclusiv de la actorul Marlon Brando.

Obiectele vor fi expuse la o galerie de artă din Beverly Hills. Licitaţia va avea loc pe 5 şi 6 decembrie şi va fi organizată de casa Julien's Auctions.

Scurtă bografie

Cu o carieră în cinematografie de 16 ani, deşi fără niciun fel de experienţă în domeniu înainte de a fi promovată ca sex simbol, Marilyn Monroe a devenit o legendă de talie mondială – cu 29 de filme în palmares, apariţii în reviste -, dar şi muză pentru numeroşi artişti. Actriţa americană este deţinătoarea unui Glob de Aur pentru rolul din "Unora le place jazz-ul" şi a unei nominalizări la acelaşi trofeu pentru evoluţia ei din filmul "Bus Stop". A primit şi două nominalizări la premiile BAFTA, pentru rolurile din filmele "Şapte ani de căsnicie" şi "Prinţul şi dansatoarea".

Marilyn Monroe a murit pe 5 august 1962, la vârsta de 36 de ani, din cauza unei supradoze de droguri şi medicamente.