Alexandru Arșinel a declarat că se confruntă cu probleme de sănătate, iar soția sa este complet paralizată de mai bine de trei ani.

„Când au trecut 80 de ani? Mă apucă groaza când încerc să-mi trăiesc viața retrospectiv. Sunt atâtea amintiri…”, a spus în exclusivitate pentru Click! Alexandru Arșinel, directorul Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” și unul dintre cei mai buni actori ai României.

„Dacă văd o biserică, nu îmi fac doar cruce, îmi spun în gând şi „Tatăl Nostru”. Mă linişteşte în ceea ce priveşte relaţia cu Dumnezeu. Pentru că îi şi cer, îi cer mereu să-mi ajute familia. 

Ce îi cereți?

„Vă închipuiţi ce-i cer. Îi cer pentru soţia mea.”, a explicat reputatul actor, conform Antena 3.

Știm că e de trei ani paralizată, la pat. Cum se mai simte?

„Problemele de sănătate au apărut de când a căzut în cap, acum 3 ani şi jumătate. A fost la serbarea lui Rares, nepoțelul. Când a coborât pe scări, i s-a agăţat tocul şi a căzut în cap. A fost operată, dar a rămas paralizată toată, exceptând mâna dreaptă şi capul. Acum e o femeie în permanenţă lângă ea.”, a mărturisit Arșinel.

Cu sănătatea cum mai sunteți?

„Foarte rar mă mai întreb cum sunt. Faptul că am această supărare de acasă mă face uneori să uit de mine cu săptămânile. Dacă nu mă gândesc la problemele de sănătate, e bine. Dacă mă gândesc, încep să fac tensiune. Mai merg la doctor cu unele probleme de tensiune, rinichiul văd că funcţionează, dar cu picioarele sunt nasol. Îmi place cuvântul ăsta extraordinar, de la o glumă, apropo de inundaţiile astea: papagalul Coco îl sună pe dinozaurul Dinu. „Alo, Dinu…”; „Da, Coco”. „Auzi, pe tine te-a sunat unu’ Noe?”; „Nu”. „Nasol” (n.r. râde). Da, masa musculară mă supără, nu prea mai am muşchi la picioare, nu mă mai ţin picioarele. Iau foarte multe medicamente, în jur de 20 de pastile pe zi: dimineaţa când mă trezesc, la 10, la 14, la 20 şi seara înainte de culcare. Le-am învăţat pe de rost, le ţin în cutii din astea pentru fiecare oră.”, a declarat actorul.

Aveți și restricții alimentare?

„Am, nu mănânc o serie de lucruri, sau doar ciugulesc. Dar nici nu-mi mai e poftă de ele. De fiecare dată când îmi fac analizele mă gândesc cu recunoştinţă dumnezeiască la echipa de medici de la Cluj care m-a operat, n-am să pot să uit vreodată că le datorez viaţa.”, a explicat Arșinel.

Te-ar putea interesa și: