Evenimentul Zilei > Actualitate > Arrivederci molima! Dovadă supremă că Italia scapă de virusul din China! Alertă
Arrivederci molima! Dovadă supremă că Italia scapă de virusul din China! Alertă

Arrivederci molima! Dovadă supremă că Italia scapă de virusul din China! Alertă

Corespondenta Radio România Actualităţi la Roma anunţă că autorităţile din Italia vor lua măsuri în premieră după ce a scăzut numărul îmbolnăvirilor cu COVID-19.

Sursa citată notează că la nivel mondial, Covid-19 a cauzat peste 112.500 de decese, cifra dublându-se practic în decursul ultimelor zile.

În ceea ce priveşte numărul infecţiilor confirmate, trebuie subliniat că acesta a depăşit 1.800.000.

Europa rămâne în continuare cel mai afectat continent, cu 80% dintre vieţi pierdute în Italia, Spania, Franţa şi Marea Britanie.

Totuşi, o veste bună vine din Italia, care înregistrează scăderi ale numărului de persoane decedate şi de internări la terapie intensivă după şase săptămâni chinuitoare de izolare a populaţiei la domiciliu.

În aceste condiţii, premierul italian a prelungit restricţiile până pe 3 mai, dar de marţi, 14 aprilie, vor fi redeschise o serie de magazine, precum librăriile sau cele cu îmbrăcăminte pentru copii.

„Elena Postelnicu transmite de la Roma.
Reporter: În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 1.984 de noi cazuri de infecţie cu COVID-19, 431 de decese şi 1.677 de vindecări.

În privinţa persoanelor decedate, datele indică cea mai mică creștere, de la 18 martie.

Şi internările la terapie intensivă au scăzut în continuare, pentru a noua zi consecutiv, cu mai puţin de 38 de bolnavi.

La începtul celei de-a opta săptămâni de epidemie, Italia înregistrează un total de 156.363 de cazuri, cu 19.899 de morți și 34.211 pacienţi vindecaţi.

În condițiile în care, în insula Sicilia, s-au semnalat debarcări ilegale de migranţi, şeful Protecției Civile, Angelo Borrelli, a semnat o ordonanță pentru asistență sanitară și supraveghere a migranților salvați în Marea Mediterană sau care ajung pe teritoriul italian cu bărci autonome”, arată sursa citată.

De luni, 13 aprilie, autorităţile sanitare italiene vor distribui 2,5 milioane de teste de diagnosticare a coronavirusului la nivel naţional. Până în prezent, în Peninsulă au fost efectuate peste 1.010.000 de astfel de teste.

Italienii au sărbătorit Paştile duminică, dar în condiții nemaivăzute în epoca modernă, cu biserici goale, slujbe televizate sau online și cu interdicția de a vizita rudele și prietenii.

La Vatican, în tradiționalul său mesaj Urbi et Orbi, Papa Francisc a îndemnat creștinătatea la contaminarea cu speranță și solidaritate.

„Astăzi, Uniunea Europeană are în față o provocare epocală, de care va depinde nu doar viitorul ei, dar și al lumii întregi.

Să nu se piardă ocazia de a da o ulterioară dovadă de solidaritate apelând chiar la soluţii inovatoare.

Alternativa este doar egoismul intereselor particulare și tentația unei întoarceri la trecut, cu riscul de a pune la grea încercare coexistența pașnică și progresul următoarelor generații”, a transmis Suveranul Pontif.

Transcript realizat de Rador