Editura Evenimentul si Capital

ALERTĂ în Capitală! ARME pentru ZECI DE MII de bucureșteni. Poliția transmite un AVERTISMENT DUR

Autor: | | 0 Comentarii | 10047 Vizualizari

Posesorii de arme sunt avertizați de Poliția Capitalei să intre în legalitate și să se prezinte la secții în vederea prelungirii valabilităţii permisului. În Bucureşti sunt autorizaţi peste 24.000 deţinători de arme, iar polițiștii au întocmit celor care au uitat să se prezinte circa 1.700 dosare penale pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Poliția Capitalei transmite un apel către posesorii de arme letale și neletale de a se prezenta la sediul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase. Permisul de armă are o valabilitate de 5 ani, termen care se calculează de la data eliberării sau, după caz, de la data ultimei prelungiri, exceptând perioada de suspendare.

Oamenii legii precizează că, în Bucureşti sunt autorizaţi peste 24.000 deţinători de arme, majoritatea neletale -17.000, dar şi arme letale, unde ponderea este deţinută de armele de vânătoare.

La acest moment sunt în instrumentare aproximativ 1.700 dosare penale ce privesc nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor , pentru că cei care nu se prezintă în vederea prelungirii valabilităţii permisului de armă cad sub incidenţa legii, iar pentru alte 4.000 de persoane trebuie clarificată situaţia.

Polțiștii explică faptul că valabilitatea permisului de armă se prelungeşte de către autoritatea competentă pentru o perioadă de 5 ani, dacă titularul îndeplineşte condiţiile prevăzute la art. 14 alin. (1) lit. c) - f), h) şi i) din lege şi prezintă dovada efectuării unei şedinţe de tragere anual, într-un poligon autorizat, cu excepţia posesorilor de arme de vânătoare.

Permisul de armă conferă titularului drepturile prevăzute de lege şi după radierea din acesta a armelor înstrăinate prin vânzare, donaţie, închiriere sau comodat, până la expirarea termenului de valabilitate, în caz contrar fiind aplicabile dispozițiile art. 342 alin. 6 din Codul Penal.

În vederea prelungirii valabilităţii permisului de armă, titularul acestuia este obligat să se prezinte înainte de împlinirea termenului de cinci ani la structura de poliţie competentă în a cărei rază de competenţă teritorială îşi are domiciliul sau reşedinţa cu armele înscrise în permis, precum şi cu documentele stabilite în normele metodologice de aplicare a prezentei legi.

Cei care au înstrăinat arma/armele deţinute, prin intermediul unui armurier autorizat, în perioada de valabilitate a permisului de armă, pot transmite copia facturii prin adresa de email oug41.2016.arme@b.politiaromana.ro sau personal la sediul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase.

Fiul lui Dancila a dat BAC-ul la Grup Scolar Videle! Ce nota a putut sa ia...

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Fapt divers

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI