Evenimentul Zilei > International > Armata israeliană a atacat o bază de rachete a Hamas din Fâșia Gaza
Armata israeliană a atacat o bază de rachete a Hamas din Fâșia Gaza

Armata israeliană a atacat o bază de rachete a Hamas din Fâșia Gaza

Un nou conflict pare să izbucnească în Fâșia gaza. Militarii israelieni spun că au atacat tabere ale Hamas și poziția de lansare a rachetelor. Locuitorii din Fâșia Gaza anunță explozii în partea de nord a enclavei de coastă

Avioanele de război israeliene au lovit sâmbătă seara o serie de ținte din Fâșia Gaza ca răspuns la un val de atacuri cu baloane incendiare lansate în Israel din enclava de coastă cu o zi mai devreme, a spus armata israeliană, citată de Times of Israel. Un purtător de cuvânt al IDF (Israel Defense Force – armata israeliană) a declarat că avioanele au lovit o tabără și o poziție de lansare a rachetelor aparținând Hamas. Acesta a adăugat că „IDF continua să răspundă cu lovituri aeriene la atacurile teroriste din Gaza”.

Locuitorii din enclava palestiniană și din comunitățile israeliene din apropierea frontierei au spus că au auzit explozii în nordul Fâșiei Gaza. Rapoarte suplimentare ale presei palestiniene au arătat că membrii Hamas au tras cu mitralierele către avioane israeliene care zburau deasupra Fâșiei Gaza.

Atacurile aeriene au avut loc după ce cel puțin patru focuri de pădure au fost aprinse în sudul Israelului de baloane care transportau dispozitive incendiare. Acestea au fost lansate vineri din zone controlate de Hamas.

Trei dintre incendii s-au aprins în pădurea Kissufim și alta în pădurea Be’eri, două rezervații naturale situate la granița Israelului și Gaza, a declarat un purtător de cuvânt al Fondului Național Evreiesc.

Hamas a provocat pagube semnificative prin incendiere

În Gaza, așa-numita unitate de baloane, Ahfad an-Nassar, a declarat că a lansat dispozitive incendiare purtate de baloane către Israel, în semn de solidaritate cu Libanul. „Nu vom fi umiliți”, a declarat grupul într-o scurtă declarație vineri.

În ultimii trei ani, palestinienii din Fâșia Gaza, în cea mai mare parte legați de Hamas și alte grupuri teroriste, au lansat mii de dispozitive incendiare și explozive transportate cu baloane în sudul Israelului, provocând incendii pe scară largă și pagube semnificative câmpurilor agricole, rezervațiilor naturale și zonelor private.

Vineri, Hezbollah a lansat 19 rachete în nordul Israelului din Liban, în cel mai intens baraj de rachete după după cel de-al doilea război din 2006 din Liban, trimițând rezidenți în mai multe orașe din Înălțimile Golans și Galileea în adăposturi.

Israelul a răspuns cu lovituri de artilerie. Martorii au raportat focuri de artilerie trase de către forțele israeliene pe partea libaneză a fermelor Shebaa și în afara orașului Kfar Shouba.

VIDEO: https://www.facebook.com/idfonline/videos/538934120638124

Recent Israelul a început să răspundă la astfel de atacuri cu lovituri aeriene și rachete în Gaza. De la sfârșitul lunii trecute nu au mai existat lansări de baloane incendiare. Hamas a folosit lansarea dispozitivelor incendiare pentru a menține presiunea asupra Israelului.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: