Evenimentul Zilei > International > „Armata este pregătită – nu voi permite un nou val de migranţi în ţară”
„Armata este pregătită – nu voi permite un nou val de migranţi în ţară”

„Armata este pregătită – nu voi permite un nou val de migranţi în ţară”

NOVINI (Bulgaria). Ministrul bulgar al apărării, Krasimir Karakaceanov, a comentat, într-o postare pe reţeaua de socializare Facebook, situaţia legată de criza migranţilor. "Cazarea migranţilor în apropiere de frontiera noastră de partea greacă este o condiţie suplimentară pentru extinderea tensiunii.

Acesta nu este un exemplu de bună vecinătate şi nu este rezonabil. Armata bulgară este pregătită şi garantez că nu voi permite un noul val de migranţi spre ţară. Erdogan şi provocările sale împotriva Europei sunt una, însă altceva este folosirea oamenilor ca pioni pe tabla de şah a orizontului geopolitic din Balcani. Nu este uman. Priviţi-l şi din acest punct de vedere.

Am văzut, de asemenea, toate reportajele prezentate de agenţiile internaţionale despre modul în care poliţiştii turci de frontieră iau şi forţează migranţii să treacă în Grecia. Nu putem deveni ostaticii conflictelor şi intereselor străine. O nouă tabără la graniţa bulgară cu Grecia este deja tendenţioasă. Acest lucru va duce la presiuni în relaţiile de vecinătate altfel bune. Cine are nevoie de aceasta? Bulgaria are o poziţie clară de la începutul crizei şi nu va plăti poliţe străine”, a comentat ministrul Karakaceanov. (Rador)

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.