Evenimentul Zilei > Social > Armata australiană ia poziție împotriva COVID. Soldații supraveghează respectarea restricțiilor
Armata australiană ia poziție împotriva COVID. Soldații supraveghează respectarea restricțiilor

Armata australiană ia poziție împotriva COVID. Soldații supraveghează respectarea restricțiilor

Autoritățile din Australia implică armata în acțiunile de oprire a răspândirii focarelor de COVID -19 pe teritoriul țării.

Militarii australieni sunt solicitați să păzească granițele statelor, în încercarea de a opri răspândirea focarelor de COVID din Sydney. Autoritățile din Australia au luat aceste măsuri deoarece infecțiile cu varianta Delta nu dă semne că ar putea fi ținută sub control, după cum relatează Daily Mail.

Focarul Delta din Sydney, capitala statului New South Wales este departe de a fi controlat, astfel că locuitorii trebuie să se pregătească pentru mai multe decese. Numărul infecțiilor din oraș este din ce în ce mai mare, doborând record după record, în ciuda faptului că a fost introdusă carantina de aproape două luni.

„Încă nu am văzut ce este mai rău, iar singurul mod prin care poate fi oprită răspândirea pandemiei este ca toată lumea să rămână în casă”, a declarat premierul statului New South Wales, Gladys Berejiklian.

Milioanelor de oameni li s-a interzis să iasă din case, cu excepția motivelor „esențiale”, protejați de măști, iar circulația a fost interzisă pe timpul nopții, în intervalul 21.00 – 05.00.

Medicii se așteaptă la o explozie a numărului de cazuri

Expertul australian în virusologie James McCaw a avertizat că New South Wales ar putea ajunge la peste 2.000 de cazuri pe zi dacă rata actuală de infectare continuă.

Medicii se pregătesc pentru un aflux uriaș de cazuri pozitive care ar putea avea nevoie de spitalizare. Îngrijorările sunt manifestate față de un număr de 3.803 cazuri misterioase care nu au fost încă legate de o sursă.

Pentru a elibera personalul și capacitățile spitalicești, Ministerul Sănătății a luat decizia de a anula aproape toate operațiile din spitalele private din stat.

 

Trupele militare chemate să păzească populația

În Australia, unde peste 25 de milioane de locuitori se află în izolare, premierul din Queensland a fost nevoit să solicite trimiterea de trupe la granița cu New South Wales pentru a ajuta la aplicarea unor restricții mai stricte. Miercuri seară, s-a solicitat trimiterea a 100 de soldați de-a lungul graniței cu New South Wales. Cei mai mulți se vor îndrepta spre Gold Coast pentru a ajuta poliția și voluntarii SES la controalele vehiculelor de frontieră.

Frontiera va fi întărită după ce numărul infecțiilor din New South Wales a crescut miercuri la 633 de cazuri noi, dobândite la nivel local, față de 452 de cazuri în ziua precedentă.

Medicii atrag atenția că închiderea granițelor și izolarea rămân cele mai bune răspunsuri sanitare la focare până când nivelul de vaccinare va atinge 70 la sută din populație.

India a fost depăşită! 54.517 de cazuri noi de Covid-19 într-o ţară din Asia

Noua Zeelandă este în alertă

Focarul australian al variantei Delta, s-a extins și în Noua Zeelandă, unde primul caz de Covid-19 înregistrat în ultimele șase luni a fost legat de statul New South Wales. Această singură infecție a dus la blocarea Noii Zeelande la nivel national. Decizia a fost luată marți, 17 august, iar miercuri, o zi mai târziu, străzile orașelor au rămas în mare parte pustii.

Noua Zeelandă și Australia au aplicat politici similare bazate pe premisa „Zero Covid”, astfel că nu au avut nici un caz de îmbolnăvire timp de luni de zile. Eforturile făcute de autorități sunt subminate de slaba distribuire a vaccinurilor, în cele două țări, concomitent cu apariția noii variante Delta, mult mai contagioasă.

Oamenii de știință au avertizat că politica „Zero Covid” va fi imposibil de menținut în condițiile în care tulpina Delta se răspândește mult mai rapid decât varianta originală.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: