Rock-ul a făcut minuni, dar i-a înfuriat pe romano-catolici

Grupul psihologic operațional al Delta Force a recurs la o măsură incredibilă pentru a-l convinge pe Manuel Noriega să iasă din Nunțiul Papal. Prin muzica rock!

Aceasta era ultima soluție pentru a-l captura pe dictatorul panamez. Forțele Speciale au instalat difuzoare uriașe în fața Ambasadei Vaticanului și au redat la maximum muzica celebrelor formații rock AC/DC, Van Halen, Kiss, Black Sabbath, Billy Idol etc., însă măsura nu încălca pactul internațional menționat mai sus. Volumul era atât de puternic, încât muzica rock se auzea de la kilometri întregi. Melodii celebre precum „Welcome to the jungle” (Guns N` Roses), „Panama” (Van Halen), „You Shook Me All Night Long” (AC/DC), „Paranoid” (Black Sabbath), „The End” (The Doors), „You’ve Got Another Thing Coming” (Judas Priest), dar și altele care erau în vogă la acea vreme din rock, au răsunat vreme de zile întregi în sistemul audio amplasat în fața Ambasadei Vaticanului.

Totodată, Nunțiul papal le-a transmis americanilor să intre cu forța în Ambasadă dacă Noriega îi va pune viața în pericol. La un moment dat, Noriega l-a somat pe acesta să evacueze clădirea cu tot personalul și cu toți preoții și să fie mutat într-un liceu catolic, și astfel ar fi avut parte din nou de imunitatea sacrosanctă. După trei zile pline în care muzica rock aproape că i-a asurzit pe cei din Ambasadă, Monseniorul Jose Sebastian Laboa l-a convins pe Noriega să părăsească clădirea și să se predea armatei americane. Urmări au fost din partea preoților. Sfântul Scaun a trimis o scrisoare de plângere către George H. W. Bush pentru a ordona armatei să înceteze această tortură copilărească și muzica rock s-a oprit după trei zile. Manuel Noriega s-a predat la 3 ianuarie 1990, ieșind din Ambasada Vaticanului cu o Biblie în mână.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE