Evenimentul Zilei > Social > Arhiepiscopul Pimen mai puțin cunoscut, în ziua înmormântarii sale
Arhiepiscopul Pimen mai puțin cunoscut, în ziua înmormântarii sale

Arhiepiscopul Pimen mai puțin cunoscut, în ziua înmormântarii sale

Evz.ro a intrat în posesia unei imagini exclusive cu ÎPS Pimen realizate în timpul unei întâlniri cu Suveranul Pontif Ioan Paul al II-lea, întâlnire de o importanță remarcabliă pentru lumea creștină. Vă prezentăm, în cele ce urmează ”povestea” acestei imagini cu adevărat emoționante.

Înaltpreasfințitul Pimen, mult regretatul arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, a trecut la cele veșnice. În ziua înmormântării sale, considerăm oportun să arătăm credincioșilor săi și cititorilor noștri că înaltul ierarh a desfășurat și o importantă activitate dincolo de fruntariile arhiepiscopiei și chiar ale țării.

Astfel, fotografia pe care o alăturăm, datată 24 octombrie 1992, reprezintă momentul în care a condus o delegație mixtă a clerului din România în Italia (Prato) și Roma (Vatican) unde delegația a fost primită de Suveranul Pontif Ioan Paul al II-lea, astăzi sfânt comemorat în calendarul catolic în ziua de 22 octombrie. Momentul ilustrat de fotografie reprezintă oferirea de către arhiepiscopul Pimen a unei icoane ferecate pe care Pontiful a binecuvântat-o și sărutat-o cu evlavia cuvenită.

Discuțiile s-au axat pe exprimarea opiniilor asupra enciclicii Centesimus annus, scrisă de suveran în 1991, cu ocazia aniversării a 100 de ani de la Rerum novarum, enciclică emisă de papa Leon al XVIII în anul 1891. Cititorilor care ar manifesta o curiozitate privind preocuparea ortodoxă în acest domeniu le spunem că ambele enciclice se referă la o preocupare comună a ambelor confesiuni și anume ”doctrina socială a Bisericii”.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: