Chinul trăit de naționala Argentinei la Campionatul Mondial din Rusia s-a încheiat sâmbătă. Sud-americanii, vicecampioni mondiali, au fost eliminați din faza optimilor de finală, după ce au pierdut spectaculos meciul cu Franța, scor 3-4.

„Nu trebuie să ne reproșăm nimic”

Eșecul a venit să parafeze o perioadă agitată trăită de argentinieni, care n-au putut să se ridice la nivelul așteptărilor fanilor.

Victoria cu Nigeria (2-1), din ultima etapă a grupelor, a fost doar o prelungire a agoniei. Javier Mascherano, fostul jucător al Barcelonei, a anunțat că se retrage de la prima reprezentativă și a vorbit despre înfrângerea cu Franța. „Nu ne-a ieșit cum am vrut. E un joc. Nu trebuie să ne reproșăm nimic, nici ca grup, nici individual. Am dat totul, am jucat cu o echipă foarte bună. Nu sunt multe de zis. Am avut meciul în mână, dar e momentul să ne luăm la revedere. Mergem înainte! Sper ca jucătorii care vor continua la națională să reușească mai multe decât noi. A murit speranța noastră, dar îi vom încuraja pe ei în continuare. Sper ca Leo să continue, dar el e cel care decide”, a spus mijlocașul, care a dat de înțeles că nici Lionel Messi nu va mai îmbrăca prea mult timp tricoul Argentinei.

 „Simt o mare frustrare pentru că aveam multe speranțe”

Superstarul „pumelor” a fost țapul ispășitor după evoluțiile submediocre avute de echipă în Rusia. Foarte probabil, selecționerul Jorge Sampaoli va fi dat afară după rușinea de la Mondial.

„Este dureros să părăsești Cupa Mondială după un astfel de meci. Jucătorii au dat totul pe teren, sunt foarte mândru de ei. Știam că Franța are jucători foarte rapizi, dar am dat peste un Mbappe în zi de grație. Vreau să mulțumesc întregii echipe pentru că a dat totul. Din păcate, nu am reușit mai mult. Astăzi nu este ziua în care să-mi decid viitorul, nu discut despre demisie. Simt o mare frustrare, pentru că aveam multe speranțe că Argentina putea câștiga. Asta mă va face însă mai puternic, voi învăța multe ca antrenor”, a declarat Sampaoli.

Argentina a avut mari probleme în preliminariile turneului final și a obținut calificarea cu mari emoții, după o victorie obținută în deplasare, cu Ecuador, scor 3-1. Gazdele au deschis scorul încă din primul minut, dar Messi a intrat în scenă, a reușit un hattrick și și-a dus echipa în Rusia. În campania de calificare, „pumele” au început pe banca tehnică alături de Gerardo Martino.

 

Au avut trei selecționeri în preliminarii

Selecționerul a fost dat afară din cauza rezultatelor proaste, iar locul lui a fost luat de Edgardo Bauza. Jocul a fost în continuare defectuos, iar în vara anului trecut s-a ajuns la varianta Sampaoli. Fără mari schimbări în bine.

În această primăvară, Argentina a jucat un meci amical cu Spania și a pierdut jenant, scor 1-6. Chiar dacă superstarul Barcelonei nu s-a aflat pe teren, au existat semne alarmante că mecanismul lui Sampaoli scârțâie din toate încheieturile.

 

Te-ar putea interesa și: