Editura Evenimentul si Capital

ARESTAȚI LA DOMICILIU. Un condamnat s-a întors după gratii după ce nu a respectat TRASEUL stabilit de judecător

14-04/arestat-465x390
Autor: | | 3 Comentarii | 2854 Vizualizari

Poliţia Română a luat, în ultima săptămână, măsuri pentru supravegherea judiciară a 165 de persoane, faţă de care instanţele de judecată au dispus măsuri preventive neprivative de libertate. La nivel naţional au fost înregistrate 18 înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere dispuse iniţial. Astfel, măsura controlului judiciarl a fost înlocuită în patru cazuri cu cea a arestării preventive, iar în alte nouă cazuri cu măsura condamnării cu executare. Printre cei care s-au reîntors după gratii se numără și arestați la domiciliu care nu au respectat termenii stabiliți de judecători.

Poliţiştii supraveghează 26 persoane, pe numele cărora a fost dispusă măsura arestului la domiciliu. Totodată, îi au în atenție pe 138 de oameni pe numele cărora a fost dispusă măsura controlului judiciar. Unul dintre cei supravegheați de oamenii legii a fost eliberat pe cauțiune, sub control judiciar.

Poliția Română transmite că, în perioada 11 - 18 aprilie a.c., la nivel naţional, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 165 de persoane. Măsurile preventive care stabilesc supravegherea judiciară presupun obligaţii în sarcina persoanelor faţă de care au fost dispuse.

Cu toate acestea, un tânăr de 31 de ani, din Hunedoara, nu a respectat cele stabilite în sala de judecată, pe data de 11 martie a.c.. Cercetat pentru constituire a unui grup infracțional și vătămare corporală, el a „deviat” de la traseul stabilit cu anchetatorii și s-a abătut pe la niște rude, dintr-o comună apropiată localității de domiciliu. Acolo, ar fi făcut scandal și i-a amenințat pe unii dintre apropiați. Drept urmare, polițiștii de la IPJ Hunedoara l-au reținut și au sesizat judecătorul. Pe 16 aprilie, Tribunalul Hunedoara a „transformat” măsura arestului la domiciliu în arestare preventivă, pe o perioadă de 30 de zile.

Polițiștii de la I.P.J. Galați au reținut șase persoane, cercetate pentru înşelăciune şi iniţierea, constituirea, aderarea la un grup infracţional organizat. Inițial, instanța de judecată a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a controlului judiciar. Însă, la data de 15 aprilie a.c., de Tribunalul Galați i-a condamnat la pedeapsa închisoarii.

La nivelul I.P.J. Mureș, polițiști au luat în custodie un bărbat care, la data de 5 februarie a.c., Curtea de Apel Târgu-Mureş a dispus luarea măsurii arestului la domiciliu pe o perioadă de 60 de zile faţă de un bărbat. Tânărul, de 24 de ani, era cercetat pentru lovituri cauzatoare de moarte.Pe 15 aprilie a.c., Tribunalul Mureş a pronunţat condamnarea celui în cauză la pedeapsa închisorii de trei ani cu suspendare.Drept urmare, măsura supravegherii a fost revocată.

500 de polițiști pentru supraveghere judiciară

Poliţia verifică, periodic, modul în care acestea îşi respectă obligaţiile, iar în cazul încălcării acestora, sesizează instanţa competentă. Aproximativ 500 de poliţişti îşi desfăşoară, la nivel naţional, activitatea în cadrul structurilor de supraveghere judiciară. Odată cu intrarea în vigoare a noilor prevederi procesual penale au fost operaţionalizate Birourile de Supraveghere Judiciară de la nivelul I.G.P.R., D.G.P.M.B. şi I.P.J.-uri, precum şi compartimente de supraveghere judiciară la nivelul poliţiilor municipale, altele decât cele reşedinţă de judeţ. De asemenea, din dispoziţia Şefului Poliţiei Române, a fost elaborată o metodologie privind supravegherea persoanelor faţă de care s-a dispus măsura controlului judiciar, controlului judiciar pe cauţiune sau arestului la domiciliu, pentru aplicarea, la nivel naţional, în mod unitar, a prevederilor legale şi a fost dezvoltată o aplicaţie informatică pentru evidenţa acestora.

De asta s-a pensionat Augustin Lazar! Ce pensie are. Suma e COLOSALA

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI