Evenimentul Zilei > Actualitate > Arest preventiv pentru patru interlopi din clanul Duduianu. Ce acuzații le aduc procurorii
Arest preventiv pentru patru interlopi din clanul Duduianu. Ce acuzații le aduc procurorii

Arest preventiv pentru patru interlopi din clanul Duduianu. Ce acuzații le aduc procurorii

Patru persoane, membri ai Clanului Duduianu, au fost arestate preventiv pentru furtul unui autoturism. Cei patru au cerut o răscumpărare de 3.500 de euro pentru a returna mașina proprietarului.

Cei patru interlopi, membri ai clanului Duduianu au primit mandat de arest preventiv după ce au furat un autoturism din parcarea unui centru comercial din Capitală. Ulterior, ei au solicitat proprietarului să le plătească suma de 3.500 de euro, pentru a-i restitui mașina.

În acest caz, unul dintre liderii clanului Duduianu, Elvis Pian, a fost reţinut joi dimineaţa de forţele speciale pe Autostrada Soarelui (A2). El a fost dus la audieri de procurori.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de patru persoane. Acestea sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat şi şantaj.

Procurorii susțin că, la data de 14 mai, bărbaţii ar fi furat cheia originală a unui autoturism marca Audi A7. Ulterior, ei au folosit-o fără drept și au sustras autoturismul din parcarea unui complex comercial.

„În perioada 15 – 21 mai, inculpaţii, prin constrângeri repetate, au intimidat persoanele vătămate provocându-le o stare de temere, determinându-le astfel să le plătească suma de 3.500 euro pentru a le restitui autoturismul”, menţionează anchetatorii.

Parchetul informează că cei patru au fost reţinuţi pentru o perioadă de 24 de ore, iar, vineri, au sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi cu propunere arestare preventivă, iar aceasta a fost admisă.

Elvis Pian reținut pe Autostradă și adus la București

Joi, Elvis Pian, a fost reţinut de forţele speciale pe Autostrada Soarelui (A2) şi a fost dus la audieri, la București. Elvis Pian este fratele lui Emi Pian, liderul Duduienilor, care a fost ucis în urmă cu un an, într-o confruntare cu un clan rival.

„Astăzi (joi – n. red.), 08.07.2021, Serviciul Furturi Auto, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, a pus în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară și mai multe mandate de aducere pe raza municipiului București și în județul Ilfov, într-un dosar privind săvârşirea infracțiunilor de furt calificat, șantaj și favorizarea făptuitorului.

În fapt, in luna mai, o persoană a sesizat dispariția autoturismului, parcat pe o stradă din sectorul 1. Ulterior, persoana vătămată, ar fi fost contactată de persoane necunoscute, care i-ar fi transmis că în schimbul unor sume de bani, vor determina persoanele care au sustras autoturismul să îl înapoieze”, a transmis Poliția Capitalei într-un comunicat transmis presei.

Polițiștii au relatat cum a fost reținut Elvis Pian și ce s-a descoperit în mașina acestuia.

„Una dintre persoane, pe numele căreia era emis mandat de aducere, a fost depistată pe raza județului Ialomița. În autoturismul acesteia au fost găsite și ridicate sume de bani în lei și euro, precum și o armă neletală, supusă autorizării, pentru care nu deține permis. Audierile se desfășoară la sediul Serviciului Furturi Auto. Cercetarile sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1″, se arată într-o informare a Poliţiei”, au transmis oamenii legii, joi.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: