Evenimentul Zilei > EVZ Special > Arena Steaua a fost inaugurată. Complexul din Ghencea, o bijuterie lăudată de toată lumea
Arena Steaua a fost inaugurată. Complexul din Ghencea, o bijuterie lăudată de toată lumea

Arena Steaua a fost inaugurată. Complexul din Ghencea, o bijuterie lăudată de toată lumea

 Recepția Stadionului Steaua din Bulevardul Ghencea a avut loc vineri, la eveniment participând Ion Ștefan, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, primarul Capitalei, Nicușor Dan, și premierul Ludovic Orban.

 

Stadionul din Ghencea, cu o capacitate de 31.254 de locuri, a fost reconstruit pe locul fostei arene. Are spații VIP, loje și parcare, sală de forță și de recuperare, un restaurant, magazine și găzduiește muzeul CSA Steaua.

Construcția noii arene din Ghencea a costat 12 94.672.020 milioane de euro. De la ultimul meci disputat în Ghencea au trecut mai bine de 5 ani. La 22 martie 2015, FCSB o învingea pe Viitorul cu 4-1. Pe 28 august 2018 a fost organizat ultimul eveniment festiv de la vechiul stadion Steaua și a intrat primul buldozer în arena pe care s-a scris atâta istorie. Au trecut ceva mai mult de doi ani, timp în care s-a muncit asiduu pentru bijuteria de azi.

„Stadionul Steaua a renăscut precum Phoenix din cenușă și se prezintă într-o formă extrem de modernă. (…) Sperăm că Stadionul Steaua, în nouă formă, va găzdui echipe care să facă perfomanță la nivel european și la nivel internațional. Vreau să felicit consorțiul de constructori români, format din trei companii românești, care literalmente au făcut performanță și prin construcția acestui stadion și-au întărit cartea de vizită, arătând că avem constructori români care au capacitatea la prețuri competitive, chiar mici, să realizeze lucrări de o calitate deosebită.

Sigur că va urmă recepția. (…) Este într-adevăr o reușită remarcabilă a acestui consorțiu condus de trei companii românești”, a declarat premierul, care a fost prezent la recepția proiectului de investiții „Complexul Sportiv Steaua”, realizat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, prin Compania Națională de Investiții a spus premierul Ludovic Orban.

Primarul sectorului 6 încântat de realizare

La rândul său, Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, anunţă că, după recepţia lucrărilor la Complexul Steaua, va discuta cu Ministerul Apărării pentru a-l deschide pentru public, ca spaţiu de promenadă.

„Lucrările sunt gata. Acum, eu îmi doresc doar trei lucruri. Mulţi, mulţi copii şi tineri să se antreneze în acest complex sportiv (9 discipline), să facă performanţă şi să ajungă să joace pe acest stadion şi… Complexul să fie accesibil publicului, să fie deschis ca spaţiu de promenadă. Voi discuta cu Ministerul Apărării despre acest ultim aspect, după ce se va face recepţia”, a scris Ciucu, vineri seara, pe pagina de Facebook.

El spune că acest complex sportiv a fost „de trei ori mai ieftin decât Stadionul Naţional, făcut de trei ori mai repede, de un consorţiu de firme româneşti”.

„Şi adaptat pentru multe discipline sportive. E bine. Ştiţi, eu am crescut în zonă. Fostul stadion va fi mereu în inima mea, dar abia aştept performanţa, noi generaţii de aur pe acest stadion”, conchide edilul.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.