Evenimentul Zilei > International > Arde Coasta de Azur. Mii de oameni au fost evacuați, alții au rămas blocați în mijlocul flăcărilor. FOTO
Arde Coasta de Azur. Mii de oameni au fost evacuați, alții au rămas blocați în mijlocul flăcărilor. FOTO

Arde Coasta de Azur. Mii de oameni au fost evacuați, alții au rămas blocați în mijlocul flăcărilor. FOTO

Situație devastatoare în Franța. Autoritățile au evacuat mii de oameni aflați în pericol. Mai multe persoane au primit îngrijiri medicale din cauza flăcărilor și a fumului cu care s-au intoxicat.

În plin sezon estival, pădurile din Coasta de Azur au fost cuprinse de flăcări. Inițial, incendiul de vegetație a izbucnit la 40 de kilometri de coastă, însă din cauza vântului puternic, flăcările s-au extins la peste 5.000 de hectare de pădure din teritoriu. Mii de oameni au fost evacuați și mai multe persoane au primit îngrijiri medicale.

Spaima a paralizat francezii. Flăcările au cuprins Coasta de Azur

Incendiu de proporții în Franța. 3.500 de hectare de pădure au ars pe Coasta de Azur. Președintele Emmanuel Macron, care se afla în concediu, s-a deplasat în zona incendiată. Șeful statului a transmis că pompierii au reușit să localizeze flăcările și intervin pentru stingerea incendiului. Ce a fost mai rău a trecut, a punctat Macron.

„Din păcate, 3.500 de hectare de pădure au ars. În ce priveşte biodiversitatea şi moştenirea naturală este o cifră teribilă. Astăzi, datorită mobilizării generale, cel mai negru scenariu a fost evitat. Oraşele au fost salvate,nu există victime. Pompierii noştri continuă lupta şi au fost capabili să stabilizeze situaţia”, a declarat Emmanuel Macron.

11 dintre cele 12 aeronave de stingere a incendiilor disponibile în Franța au intervenit pentru localizarea flăcărilor din Coasta de Azur. Peste 900 de pompieri au intervenit pentru a stinge flăcările.

Mii de oameni au fost evacuați. Un grup de angajați au rămas blocați

Situație critică pe Coasta de Azur din Franța. Peste 6.000 de persoane au fost evacuate din locuințe, campinguri și hoteluri. Un om a murit și alți 22 au avut nevoie de intervenția echipelor medicale, pentru a primi îngrijiri.

Alte persoane au rămas blocate într-un centru de vacanţă pentru angajaţii Air France, potrivit antena3.

Mai multe drumuri au fost blocate de autoritățile franceze din cauza riscului de incendii ridicat din teritoriu.

Temperaturile ridicate și aerul uscat din zonă favorizează izbucnirea incendiilor de vegetație, au transmis autoritățile, media valorilor termice din ultimele zile fiind de 40 de grade.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: