Arbitrii de la noi au liber la distrus meciuri

Arbitrii de la noi au liber la distrus meciuri

"Fluieraşii" autohtoni vor conduce partidele din finalul campionatului intern de fotbal, deşi au parte de mulţi contestatari.

Finalul de campionat va fi lăsat pe mâna arbitrilor români care pot face praf în continuare jocurile-cheie din Liga I la fotbal. Decizia a fost luată ieri, în cadrul şedinţei Comitetului Executiv al FRF.

Deşi au cerut insistent eliminarea "fluieraşilor" autohtoni măcar la derby-uri, cluburile Steaua, Dinamo, Rapid şi FC Vaslui nu au reuşit să-şi impună punctul de vedere. "Niciun club n-a adus argumente"

Aşa cum era de aşteptat, revo­lu­ţio­narii au fost sus­ţinuţi şi de Dumitru Dragomir, prim-vicepreşedintele FRF şi membru în Comitetul Executiv.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Comitetul a supus la vot. Cinci au fost pentru, cinci au fost împotrivă şi trei s-au abţinut, deci n-au întrunit condiţiile", a explicat Mircea Sandu, preşedintele FRF, decizia de a miza tot pe români.

Valeriu Argăseală (Steaua), Florian Walter (Universitatea Cluj), Dumitru Dragomir (LPF), Cornel Şfaiţer (reprezentantul echipelor de Liga a II-a) şi Octavian Goga (reprezentant al fotbalului amator) au fost cei care au votat pentru aducerea "flu­ieraşilor" străini.

Mircea Sandu s-a abţinut de la vot, mai ales după ce Ion Crăciunescu, şeful CCA, a ameninţat cu demisia, dacă se va da liber la "importuri". "S-a dat dovadă de maturitate"

Aron Huzu, vicepreşe­dintele CCA, a răsuflat uşurat. "Mă bucur că s-a dat dovadă de maturitate şi că s-a dat încredere arbitrilor români. Un merit l-au avut şi antrenorii care nu au mai făcut tam-tam pe seama greşelilor de arbitraj şi şi-au asumat eşecurile atunci când a fost cazul", ne-a declarat Huzu. Ion Crăciunescu a fost interzis la TV

Ion Crăciunescu nu mai are voie să apară la televizor pentru a vorbi despre "fluieraşi". "I s-a dat recomandarea să-şi mărească salariul decât să se ducă la televiziuni ca să comenteze problemele de arbitraj", a precizat Mircea Sandu. UEFA: "Atenţie la blaturi"

Bossul de la FRF a vorbit din nou despre problema meciurilor trucate pentru pariurile sportive: "UEFA ne-a atenţionat de trei ori că sunt meciuri suspecte. Am primit nişte documente de la sistemul de alertă al UEFA, care îmi spune că fluctuaţia la pariuri e foarte mare la unele meciuri. Ce pot să le fac eu?", a ridicat "Naşu’" din umeri. Şi "Naşu’" şi-a dat seama: "Avem un campionat slab"

Altfel, preşedintele nu s-a ferit să vorbească despre calitatea Ligii I. "Avem un campionat slab cu prea multe echipe. Prea puţini jucători români, prea puţini jucători români buni. Cred că un campionat cu 14 echipe ar da mai multă consistenţă fotbalului românesc". "Din câte ştiu, în niciun campionat din Europa nu se importă arbitri. Am fi fost unici.“ ARON HUZU, vicepreşedintele CCA ANCHETĂ

Mircea Sandu a fost audiat de procurori

Mircea Sandu, preşedintele FRF, a făcut ieri o vizită la sediul DNA, acolo unde a stat aproape o jumătate de oră. "Naşu’" a fost audiat în cazul dezafilierii clubului Universitatea Craiova. "Am fost invitat la aici. Nu se pune sechestru pe sediul FRF", a spus Sandu la ieşire.

Ieri, la finalul Comitetului Executiv al FRF, şeful fotbalului românesc făcut un anunţ surprinzător legat de cazul Universitatea Craiova.

"Probabil că echipa va fi reprimită în Liga B. În luna mai, clubul Universitatea Craiova a fost neprogramat pentru neplata pentru luni întregi a salariilor", a afirmat Mircea Sandu, care însă nu este de acord cu despăgubirile cerute de Adrian Mititelu: "Să ceri 50 de milioane de euro daune este absurd". MĂSURĂ

DNA a pus sechestru pe sediul Ligii Profesioniste de Fotbal! Procurorii DNA au pus sechestru asigurator, ieri, pe sediul LPF, după ce au discutat timp de o oră cu Dumitru Dragomir, preşedintele instituţiei. Este de aşteptat ca următoarea mişcare a procurorilor să fie legată de blocarea conturilor LPF, cu excepţia fondului de salarii. Gigi Becali, patronul Stelei, a vorbit deja despre decesul ligii. "Gata! A dat faliment! Facem altă ligă şi aia e! De clădire nu mă interesează: să o vândă şi să-i dea banii lui Mititelu", a spus Becali.

Dumitru Dragomir anunţă Apocalipsa fotbalului românesc: "Lumea va înnebuni, dacă nu se vor mai transmite meciurile! Campionatul se va desfiinţa. Ăsta este sfârşitul!", a spus "Corleone". 50 de milioane de euro este suma solicitată de Adrian Mititelu fiindcă Universitatea Craiova a fost dezafiliată

Citiți și:

  • Arbitrii străini, interzişi în Liga I
  • Fotbalul lui Mitică: Fani bătuţi, patroni cocoloşiţi