Evenimentul Zilei > Actualitate > „Arafat, premier”. Propunere bombă în politică. S-ar putea întâmpla?
„Arafat, premier”. Propunere bombă în politică. S-ar putea întâmpla?

„Arafat, premier”. Propunere bombă în politică. S-ar putea întâmpla?

Politologul Alina Mungiu-Pippidi afirmă că actualele consultări pentru formarea viitorului guvern „sunt inutile, pentru că de toate părțile sunt numai oameni impotenți”. Ea are și o variantă surpriză de prim ministru.

Pippidi propune desemnarea lui Raed Arafat drept prim-ministru pentru a gestiona criza sanitară.

„Nimeni nu are curaj să ia măsurile care trebuie, deci putem avea doar un singur prim ministru în ceasul în care am ajuns să concurăm doar cu Peru la morțile în exces și doar cu bulgarii la număr de morți la zece minute. Pe Raed Arafat, dacă ne mai salvează viața o dată. Pe urmă o să vedem cum îl apărăm de haită, că oricum asta facem de vreo zece ani în timpul liber, dar ne trebuie un om care să nu vrea să rămână în politică, și care să nu meargă la aprobarea unuia din oportuniștii ăștia, ci să aibă puterea de a lua decizii singur”, scrie Alina Mungiu-Pippidi, potrivit Libertatea.ro.

„În afara lui Raed Arafat, Pippidi mai cere „niște oameni de la BNR sau Consiliul Fiscal la alte ministere economice și ăsta e tot guvernul”.

Ea face și o listă de măsuri care ar trebui să fie introduse de un prim-ministru pentru a putea gestiona actuala pandemie care aduce cifre ridicate de infectări și decese.

Pippidi are „soluția”. Vaccinare obligatorie, limitarea deplasărilor și certificat verde

„Vaccinarea obligatorie pentru tot sectorul public înainte ca virusul să producă mutații (nimeni nu mai poate veni la lucru fără certificat verde)”, afirmă Mungiu-Pippidi.

Ea solicită limitări drastice de deplasări externe între localități: „de zece zile Bucureștiul și Ilfovul s-au infectat reciproc și pe restul țării, carantina voastră e ineficientă sau inexistentă. Nimeni nu trebuie să mai iasă din localitățile infectate fără motive de forță majoră”. În plus, ea afirmă că trebuie introdus certificatul verde pentru toate deplasările pe distanțe lungi, cât și reguli stricte pentru magazinele alimentare unde nu este folosit certificatul verde.

„Înțelegerea clară că trebuie restricții pentru a preveni infecțiile, că de la terapie intensivă nu scapă nimeni, putem adăuga oricâte paturi. Vorbesc ca persoană privată care tocmai și-a pierdut tatăl, celebru profesor la medicină, mort ca orice pacient care stă mai mult de două săptămâni la ATI, de infecții pe care nu le avea când a intrat în spital, deși a fost îngrijit în mod excepțional. Dar asta e limita excepționalului în vechile spitale românești. E o limită de timp”, completează Alina Mungiu-Pippidi.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: