Evenimentul Zilei > International > Se încing spiritele în Orientul Mijlociu. Pierdere colosală pentru rebelii din Yemen
Se încing spiritele în Orientul Mijlociu. Pierdere colosală pentru rebelii din Yemen

Se încing spiritele în Orientul Mijlociu. Pierdere colosală pentru rebelii din Yemen

Coaliţia condusă de Arabia Saudită a bombardat poziţii ale rebelilor houthi în Yemen. Manevra a fost efecutată după ce coaliția saudită a fost ținta unui atac cu drone.

Duminică, coaliţia condusă de Arabia Saudită a bombardat numeroase poziţii ale rebelilor houthi în Yemen, afiliaţi regimului iranian, după ce o grupare armată a lansat numeroase atacuri cu drone în direcţia Arabiei Saudite, relatează Reuters.

Un corespondent Reuters a transmis din Sanaa, marele oraş din nordul ţării, că a asistat la mai multe lovituri aeriene şi că a văzut un nor de fum negru ridicându-se în apropierea unei tabere militare.

În ultimele luni, rebelii houthi şi-au intensificat atacurile transfrontaliere în direcţia Arabiei Saudite, în principal spre zona de sud a ţării. Coaliţia militară condusă de Riad asigură că a interceptat numeroase proiectile trase de insurgenţi.

Rebelii houthi au recunoscut, duminică, doborârea unui avion de recunoaştere de fabricaţie turcă, aparţinând forţelor aeriene saudite, a relatat anterior canalul de televiziune Al-Masirah TV, controlat de gruparea şiită afiliată Iranului.

Arabia Saudită a bombardat duminică numeroase poziţii ale rebelilor houthi în Yemen

Un purtător de cuvânt al rebelilor houthi, potrivit postului de televiziune citat, a identificat model avionului ca fiind un Karayel.

Rebelii houthi, susţinuţi de Iran, au revendicat anul trecut atacuri cu ajutorul dronelor împotriva mai multor instalaţii Aramco, între care cea mai mare uzină de prelucrare a ţiţeiului din lume.

Ca răspuns, coaliţia efectuează cu regularitate lovituri aeriene împotriva teritoriului controlat de houthi.

Ministrul Aurescu l-a primit pe ambasadorul Arabiei Saudite, în vizită de rămas bun

În urmă cu doar câteva zile, Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a pledat pentru realizarea de investiţii saudite „substanţiale” în România, în cadrul unei întrevederi pe care a avut-o cu ambasadorul regatului, Abdulaziz Mohammed Al-Aifan, aflat la final de mandat la Bucureşti.

Conform unui comunicat remis de MAE, cei doi interlocutori au punctat momentele de referinţă ale dialogului bilateral între România şi Regatul Arabiei Saudite, pe parcursul mandatului ambasadorului, apreciind evoluţiile pozitive în anumite sectoare de activitate, precum cel agricol.

Totodată, a fost evocată vizita „substanţială” pe care ministrul de stat pentru Afaceri Externe Adel bin Ahmed Al-Jubeir a efectuat-o în România, la invitaţia ministrului Bogdan Aurescu, în februarie anul trecut şi necesitatea punerii în aplicare a aspectelor convenite cu acel prilej.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: