Baie de SÂNGE la Kiev. Peste 100 de MORȚI și sute de RĂNIȚI. Ianukovici e de acord cu alegeri anticipate în 2014| LIVE VIDEO

Baie de SÂNGE la Kiev. Peste 100 de MORȚI și sute de RĂNIȚI. Ianukovici e de acord cu alegeri anticipate în 2014| LIVE VIDEO

Noi ciocniri violente au loc la Kiev între manifestanți și jandarmi, în ciuda armistițiului declarat, aseară, între președintele Ianukovici și liderii opoziției.

GALERIE FOTO. Fața sângeroasă a conflictului, în imagini Reuters. AVERTISMENT: Galeria conține imagini violente care pot afecta emoțional persoanele sensibile. Nu vă recomandăm vizualizarea galeriei, dacă sunteti o persoană sensibilă!

<iframe src="http://www.ustream.tv/embed/17031376?v=3&wmode=direct" style="border: 0px none transparent;" frameborder="0" height="302" scrolling="no" width="480"> </iframe> Live streaming video by Ustream UPDATE ora 21.50. Viktor Ianukovici este de acord să convoace alegeri anticipate în 2014, anunţă preşedinţia, citată de AFP. Premierul Poloniei, Donald Tusk, a declarat că Ianukovici a acceptat formarea unui guvern de uniune naţională în următoarele zece zile. Ora 21.20. Fostul premier Iulia Timoșenko crede că Ianukovici trebuie să plătească în fața justiției pentru ”crimele în masă ” comise.

"Înlăturarea imediată a lui Ianukovici şi începerea investigaţiilor împotriva lui pentru crimele în masă trebuie să fie singura revendicare a poporului, a opoziţiei şi a comunităţii internaţionale", a declarat Timoşenko, aflată în detenţie pentru abuz de putere.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ora 20.00: Miniştrii de externe din Uniunea Europeană (UE) au convenit astăzi, la Bruxelles, să blocheze vizele şi să le îngheţe conturile acelora care au mâinile “pătate de sânge" în Ucraina, a anunţat în această seară şefa diplomaţiei italiene, Emma Bonino, la încheierea unei reuniuni de criză. “Am luat decizia, în strânsă coordonare cu cei trei miniştri care negociază la Kiev, să acţionăm foarte rapid, în următoarele ore, pentru a-i priva de vize şi pentru a le îngheţa conturile celor care sunt pătaţi de sânge", a declarat ministrul italian, la ieşirea de la reuniune.

Citiţi mai multe: UE a blocat vizele și a înghețat conturile liderilor ucraineni acuzaţi că au mâinile ”pătate de sânge” ora 18.00: CNN anunţă un bilanţ de peste 100 de morţi, citând surse medicale din rândul protestatarilor. Mai mult, AFP relatează, citând Ministerul de Interne, că 67 de agenţi de poliţie au fost capturaţi de manifestanti proeuropeni, la Kiev. ora 17.30: Preşedintele rus Vladimir Putin va trimite un emisar în Ucraina, la cererea preşedintelui Viktor Ianukovici, pentru a încerca să medieze discuţiile dintre guvern şi opoziţie, a anunţat agenţia RIA Novosti, potrivit Agerpres.  "Putin a decis să-l trimită pe delegatul pentru drepturile omului Vladimir Lukin în această misiune", a afirmat purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Dmitri Peskov, după o convorbire telefonică între Putin şi Ianukovici. Pe de altă ăarte, Ianukovici s-a întâlnit astăzi la Kiev cu miniştrii de externe din Franţa, Germania şi Polonia, respectiv Laurent Fabius, Frank-Walter Steinmeier şi Radoslav Sikorski, care au sosit în dimineaţa aceleiaşi zile în capitala Ucrainei, în încercarea de a convinge puterea şi opoziţia să găsească o soluţie la criza din ţară. ora 14.45: Primarul Kievului anunţă că demisionează din partid, în urma "băii de sânge". "Sunt pregătit să fac totul pentru a opri lupta fratricidă şi baia de sânge din inima Ucrainei, în Piaţa Independenţei. Viaţa umană trebuie să fie valoarea superioară în ţara noastră şi nimic nu trebuie să contrazică acest principiu", a declarat Volodimir Makeienko, adăugând că părăseşte Partidul Regiunilor, aflat la putere, scrie Mediafax. ora 14.30: Echipa de jurnalişti de la postul de televiziune Russia Today a fost ţinta unor focuri de armă trase de un lunetist asupra camerei de hotel în care aceştia se aflau pentru a transmite în direct manifestaţiile de la Kiev, potrivit Mediafax.. Jurnaliştii nu au fost răniţi, însă un glonţ a spart fereastra camerei în care se aflau. Şi corespondentul postului de televiziune, Egor Piskunov, împreună cu alţi colegi, au fost ţinta unor focuri de armă în timp ce filmau manifestaţiile din Piaţa Independenţei din Hotelul Ucraina. Protestatarii au preluat joi controlul asupra Hotelului Ucraina, situat în centrul Kievului, unde sunt cazaţi inclusiv parlamentari. ora 14.00: Pe fondul degradării accentuate a situaţiei la Kiev, autorităţile au luat decizia evacuării Administraţiei Prezidenţiale şi a agenţiei oficiale de presă Ukrinform, scrie Itar-Tass. Azi, protestatarii au declanşat o ofensivă împotriva forţelor de ordine şi au reuşit să elibereze o parte din Piaţa Independenţei de trupele speciale Berkut, care s-au repliat pe străzile adiacente.

Anterior a fost anunţată evacuarea sediilor Guvernului şi Parlamentului.

Străzile Kievului s-au transformat într-un adevărat câmp de luptă, unde se trage cu gloanţe adevărate de o parte şi de alta a baricadei. După cum a anunţat, azi dimineaţă, Ministerul ucrainean de Interne, din clădirea Conservatorului situată în Piaţa Independenţei s-a tras în direcţia forţelor de ordine cu arme de foc. Ulterior, ministerul, citat de Interfax, a indicat că un presupus lunetist a tras de la geamurile clădirii, rănind peste 20 de poliţişti.

Mai târziu, reprezentanţi ai partidului de opoziţie Batkivşcina (Patria), al fostului premier Iulia Timoşenko, au declarat că din clădirea Conservatorului se trage nu doar în direcţia forţelor de ordine, ci şi împotriva protestatarilor. Ora 13.45: : Opoziția și 10 parlamentari pro-guvernamentali cer convocarea de urgență a Parlamentului, pentru ora 15.00, pentru a reduce puterile prezidențiale.

Cel puţin 35 de persoane şi-au pierdut viaţa şi zeci de oameni au fost răniţi în noile confruntări violente izbucnite azi, între forţe antiguvernamentale şi poliţie, în pofida unui armistiţiu încheiat aseară între putere şi opoziţie, informează AFP.

În victime s-a tras cu gloanţe, fără a şti dacă e vorba de gloanţe de cauciuc sau de muniţie reală, notează agenţia citată.

Cei trei miniștri europeni au părăsit capitala ucraineană, fără să se fi întâlnit cu Ianukovici, din motive de securitate, potrivit BBC, care adaugă că cel puțin cinci oameni au murit împușcați, în această dimineață. Reuters îl citează pe fotograful Vasili Fedosenko, care spune că 15 cadavre zac acoperite de pături în zona Pieţei Independenţei. Fotograful a relatat că a văzut şase oameni morţi în partea de nord-vest a pieţei, apoi la puţin timp a văzut alţi patru în cealaltă parte a Maidanului. Alte cinci cadavre au fost văzute de Fedosenko în faţa hotelului Ukraina din apropierea Pieţei Independenţe Noi ciocniri au avut loc la Kiev în dimineața zilei de joi, 20 februarie 2014, între manifestanți și jandarmi, în ciuda armistițiului declarat, aseară, între președintele Ianukovici și liderii opoziției. 

S-au tras noi focuri, dar nu se știe încă de către cine, informează BBC. Protestatrii aruncă cu cocteiluri Molotov, iar forțele de ordine folosesc tunuri cu apă.

Trei miniștri de Externe din UE se află la Kiev, pentru discuții, înainte de reuniunea Consiliului pentru Afaceri Externe de la Bruxelles. Potrivit Ria Novosti, care citează Ministerul de Interne, de la geamurile clădirii Conservatorului din Piaţa Independenţei se trag focuri de armă asupra poliţiştilor şi trupelor speciale Berkut din piaţă. Până la ora 10.00, cel puţin 20 de poliţişti au fost răniţi și li se acorda asistenţă medicală.

„De la ferestrele Conservatorului, din Piaţa Independenţei, se trag focuri de armă în direcţia forţelor de ordine”, menţiona un comunicat al serviciului de presă al Ministerului de Interne, în jurul orei locale 08.15, în care se afirma că patru poliţişti au fost răniţi. Ulterior, numărul poliţiştilor răniţi a crescut la 20. Agenţia Interfax a relatat, din Kiev, că în clădirea Conservatorului acţionează un lunetist. Câțiva sportivi ucraineni au anunțat imediat după ora 9.00 că vor părăsi Olimpiada de la Soci, din cauza violențelor care au loc acasă, a anunțat Comitetul Olimpic Internațional, potrivit BBC. Numărul victimelor în urma violenţelor de la Kiev a crescut la 28 de persoane, conform unui bilanţ reactualizat joi, zi în care în Ucraina a fost decretat doliu naţional pentru persoanele decedate în confruntări, scrie Agerpres, citând agenţia de presă RIA Novosti. Acest nou bilanţ a fost dat publicităţii de Ministerul ucrainean al Sănătăţii.

„De la reluarea confruntărilor, 28 de persoane au murit”, se menţionează într-un comunicat al ministerului, în care se arată că 445 de persoane au solicitat asistenţa medicilor în urma tulburărilor de la Kiev.

„Conform situaţiei de joi, ora 06.00, începând cu data de 18 februarie 2014 echipele medicale de urgenţă şi instituţiile medicale din capitală au fost solicitate să ofere ajutor unui număr de 445 de victime ale tulburărilor din centrul oraşului, dintre care 287 au fost spitalizate”, potrivit aceluiaşi comunicat.

Printre persoanele spitalizate figurează 88 de poliţişti, şase jurnalişti, patru copii şi doi rezidenţi străini. Conform unor informaţii anterioare, una din persoanele rănite spitalizate are cetăţenie rusă. Statele Unite au decis, miercuri, 19 februarie 2013, că aproximativ 20 de demnitari ucraineni vor fi supuşi unei interdicţii de viză, fiind acuzaţi că sunt responsabili de represiunea violentă, marţi, a manifestaţiilor de la Kiev, potrivit unui diplomat american, citat de AFP.

  • FILMUL CONFLICTULUI: Cum a ajuns Ucraina în pragul unui război civil
  • Traian Băsescu îi cere lui Ianukovici să nu ordone reprimarea manifestaţiilor în Ucraina: ”Violenţa va duce, cu certitudine, la escaladarea confruntărilor

„Vom interzice acordarea vizelor pentru vreo 20 de membri ai guvernului ucrainean şi alţi indivizi pe care îi considerăm ca responsabili de abuzuri în domeniul drepturile omului, legate de represiunea politică din Ucraina”, a declarat acest responsabil în prezenţa unor jurnalişti, potrivit Agerpres.

În luna ianuarie, Washingtonul a retras vizele acordate unor oficiali ucraineni, din cauza tulburărilor politice din ţară.

„Ce am făcut noi astăzi este să emitem o interdicţie de viză, o inadmisibilitate în Statele Unite pentru vreo 20 de ucraineni pe care îi considerăm responsabili de ce s-a întâmplat noaptea trecută”, a explicat diplomatul. Dacă acest persoane solicită o viză, le va fi refuzată, a precizat el, fără să dezvăluie numele demnitarilor ucraineni în cauză.

Diplomatul a subliniat că aceste persoane „reprezintă întregul lanţ de comandă considerat că a dat ordin forţelor de securitate să reprime ieri (marţi) pe Maidan”. El a lăsat, astfel, să se înţeleagă că este vorba despre cadre din rândul poliţiei, şi nu militari. 50 de dispăruți "Atragem antenţia asupra faptului că această listă nu este completă. Ea a fost întocmită în baza apelurilor primite la linia noastră fierbinte", precizează mişcarea EuroMaidan SOS, potrivit Mediafax.

  • BILANȚUL violențelor de la Kiev: 26 de morţi. Ianukovici e dispus să reia negocierile cu opoziția

Preşedintele ucrainean, Viktor Ianukovici, a anunţat miercuri un ”armistiţiu” şi reluarea negocierilor cu opoziţia, la o zi după violenţe sângeroase la Kiev, soldate cu moartea a cel puţin 26 de persoane, scrie AFP.

La finalul unei întâlniri cu cei trei lideri ai opoziţiei, ”părţile au declarat un armistiţiu şi reluarea negocierilor pentru a opri baia de sânge şi a stabiliza situaţia”, a făcut cunoscut preşedinţia Ucrainei într-un comunicat. Miniștri de Externe din Franța, Germania și Polonia vor discuta în Ucraina despre criza politică ce a culminat cu ciocnirile violente din această săptămână, informează BBC News. Discuțiile cu oficiali de top ai guvernului de la Kiev și membri ai opoziției au loc înaintea unei reuniuni la Bruxelles, care va decide dacă vor fi sau nu impuse sancțiuni contra Ucrainei. Într-o declarație, președintele Viktor Ianukovici a spus că „negocierile” au loc pentru a pune capăt vărsării de sânge și pentru a stabiliza situația. În contiuare, azi-noapte ardeau focuri în piața centrală din Kiev, dar nu au mai avut loc incidente violente.

Majoritatea celor 26 de victime au murit în timpul conferuntărilor de lângă Parlament, iar tentativele poliției de a evacua Piața Independenței, marți, au condus la cea mai sângeroasă zi din timpul protestelor ce au început în noiembrie. Președintele Ianukovici l-a demis pe șeful forțelor armate, generalul colonel Volodimir Zamana, pe care l-a înlocuit cu comandantul forțelor navale, amiralul Iuri Ilin, fără a anunțat oficial un motiv pentur acestă schimbare. Oficiali străini, la Kiev Ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, și omologii săi din Franța, Laurent Fabius, și Polonia, Radoslaw Sikorski, se vor întâlni cu președintele Ianukovici și alți oficiali guvernamentali în această dimineață.  Miniștrii europeni vor purta negocieri separate și cu opoziția, potrivit BBC. Înainte vizitei la Kiev, Fabius a cerut ca toate părțile implicate „să se întoarcă” la dialog, condamnând violențele care sunt „inacceptabile”. „Cei care se fac vinovați de aceste acte nu pot scăpa fără sancțiuni”, a spus el. Cei trei miniștri vor merge apoi la Bruxelles, pentru o reuniune de criză cu șefa politicii externe a UE, Catherine Ashton, și alți miniștri de Externe din UE, pentru a discuta problema sancțiunilor. <iframe src="//www.youtube.com/embed/dkp9xgBdXlQ" frameborder="0" height="315" width="560"></iframe> Citiți și alte articole despre conflictul din Ucraina:

  • Iadul pe pământ: Chipuri arse şi pline de sânge la protestele din Kiev. Imagini dure prezentate în presa internaţională | GALERIE FOTO 
  • RUSIA: „Să nu se repete scenariul IUGOSLAV în Ucraina” Posibil referendum asupra "celor mai importante probleme" din Ucraina
  • UCRAINA. Aproape 250 de protestatari, amnistiați, după evacuarea sediului Primăriei
  • Moscova: criza din Ucraina a adus relațiile UE-Rusia la momentul lor de adevăr
  • Ucraina, la un pas de sciziune
  • Ministrul RUS de Externe: Înlocuirea "democrației veritabile" din Ucraina cu una "de stradă" e INADMISIBILĂ
  • Viktor Ianukovici: Ucraina se va opune oricăror presiuni exercitate din exterior

TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:

  • SUBIECTE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Elevii sunt CONTRARIAȚI:"Unul dintre subiecte NU ni s-a PREDAT"
  • Crin Antonescu: Noi am cam fost dați AFARĂ de la guvernare. Luni seara fie avem guvern USL, fie USD | VIDEO
  • ANTENA 3 şi OANA STANCU au pierdut procesul deschis de tatăl şefului ANI: obligaţi să plătească daune morale de 20.000 de euro!

TOP 3 ARTICOLE POPULARE:

  • A pozat goală, la 13 ani, pe Facebook. Profesorii au pedepsit-o
  • S-a închis în baie şi a plâns toată noaptea. Diva VIRGINĂ care a cedat în fața unui bărbat celebru / GALERIE FOTO
  • LAMBORGHINI construit în garaj . A costat cât un Duster nou | GALERIE FOTO