Evenimentul Zilei > Actualitate > Profilul SECRET al lui Hitler. Pasiunea pentru dulciuri şi filmele interzise publicului german /VIDEO inedit
Profilul SECRET al lui Hitler. Pasiunea pentru dulciuri şi filmele interzise publicului german /VIDEO inedit

Profilul SECRET al lui Hitler. Pasiunea pentru dulciuri şi filmele interzise publicului german /VIDEO inedit

Congresul american a aprobat divulgarea crimelor de rặzboi ale nazismului în 1998. Atunci, aproape 3 milioane de documente au fost date publicitặţii, inclusiv un profil secret al lui Adolf Hitler, din 1942, întocmit de OOS.

Adolf Hitler, lider al Partidului Naţional Socialist German, cancelar al Germaniei din 1933, iar din 1934 conducător absolut (“Führer”) al Germaniei, a fost unul din cei mai cruzi dictatori din istoria omenirii. Ajuns la putere la începutul anilor 30, odată cu ascensiunea nazismului în Germania, a iniţiat izbucnirea celui de-Al Doilea Război Mondial şi a instituit exterminarea în masă a evreilor şi a adversarilor săi politici.
7 linguriţe de zahăr
Potrivit istoricilor, acest personaj detestat şi controversat continuă să surprindă, mai ales că, de-a lungul timpului, o serie de documente i-au dezvăluit tot mai multe “faţete” necunoscute. Este şi cazul de faţă, iar potrivit historia.ro, mai ales câteva fragmente din ceea ce a “adunat” OOS atrag atenţia.
Hitler avea o mare pasiune pentru dulciuri, consumând în jur de un kilogram de ciocolată zilnic, pe lângã o mare cantitate de produse de patiserie sau frişcă. La o ceaşcă de ceai adăuga 7 linguriţe de zahăr. De asemenea, avea un scris de mână impecabil, iar Carl Jung, confruntat cu perfecţiunea caligrafiei sale, afirma în 1937 că “în spatele acestui scris recunosc trăsăturile unui bărbat cu un instinct feminin”. Obişnuia să vizioneze, aproape în fiecare seară, un film în cinematograful său privat, preferând filmele care erau interzise publicului german. În general, îi plăceau comediile cu actori evrei. Personalul său îi punea mereu la dispoziţie filme cu tortura şi execuţia prizonierilor politici, precum şi cu conţinut pornografic.
Pe nume Blondi
Suferea de ipohondrie cronică, se diagnostica cu tot felul de boli şi se trata cu substanţe periculoase precum stricnină, atropinã sau bacterii din fecalele umane. A devenit vegetarian dupã ce a participat la autopsia unei fete care s-a sinucis din cauza insistenţei cu care o urmărea dictatorul. Se amuza teribil pe seama personalului sãu, o ţintă principalã fiind ministrul de externe. Câinele lui Hitler, un ciobănesc german pe nume Blondi, a avut un efect incontestabil asupra politicii sale. Stăpânul petrecea ore în şir ocupându-se de dresajul său, fapt ce trezea comentarii din partea ofiţerilor săi: “Uneori aveam senzaţia cã rezultatul campaniei ruseşti depindea mai mult de Blondi decât de personalul nazist”…

<iframe src="//www.youtube.com/embed/Rh-WaqMhxzA" frameborder="0" height="418" width="620"></iframe>

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: