Evenimentul Zilei > Monden > Aproape cinci ani fără Gyuri Pascu. Cum și-l amintește fostul coleg de la Divertis, Toni Grecu. VIDEO
Aproape cinci ani fără Gyuri Pascu. Cum și-l amintește fostul coleg de la Divertis, Toni Grecu. VIDEO

Aproape cinci ani fără Gyuri Pascu. Cum și-l amintește fostul coleg de la Divertis, Toni Grecu. VIDEO

Pe 31 august, Ioan Gyuri Pascu ar fi împlinit rotunda vârstă de 60 de ani. Aceasta dacă nu ar fi încetat din viață în urmă cu 5 ani, pe 26 septembrie 2016. Cunoscut, în special, pentru rolurile sale scheciurile trupei de umor Divertis, Gyuri Pascu a fost un artist care a atins perfecțiunea. A cântat, a făcut imitații, a jucat în piese de teatru și în filme dar, mai ales, a făcut milioane de oameni să râdă în hohote.

Fostul lider al trupei de umor Divertis, Toni Grecu, vorbește despre fostul său coleg, Ioan Gyuri Pascu, în pragul zilei sale de naștere, 31 august. Artistul, despre care Toni Grecu spune că nimeni nu ar putea să-i ia locul, ar fi împlinit 60 de ani.

Cei doi au fost colegi de scenă vreme de două decenii, între 1997 și 2007, când trupa Divertis s-a destrămat. Toni Grecu spune despre fostul său coleg că a fost atins de aripa geniului.

„Iar ca despre oricare geniu, şi despre el s-au spus şi se vor mai spune multe. În primul rând, oricine doreşte să afle cât de genial a putut fi, îl invit să-l caute pe Youtube sau în arhivele televiziunilor şi să-i urmărească showurile. Gyuri a fost un om spectaculos, dar uneori de neînţeles.

În spatele scenei nu era chiar un tip confortabil, dar avea o putere de muncă extraordinară. Putea veni după zeci ore de muncă, de supărări, de certuri. Ei bine, când se aprindea lumina reflectorului asupra sa, nimic nu mai conta. Intra imediat în pielea personajului şi o făcea cu o uşurinţă fantastică. Omul acesta a fost maxim şi îi voi purta întotdeauna un respect maxim”, a povestit Toni Grecu despre fostul său coleg.

Un om vesel care își transforma zilele de naștere în sărbătoare

Fostul component al trupei Divertis, spune că nu l-a văzut niciodată plângând pe Gyuri și nici nu l-a auzit plângându-se de ceva. Pe de altă parte, marcarea zilelor sale de naștere erau asemenea sărbătorilro din povești, în care se petrecea câte trei zile și trei nopți.

Toni Grecu in stare grava la terapie intesiva

„Nu cred că exista om care să se fi bucurat aşa ca el de ziua lui de naştere. Îşi deschidea în acea zi casa şi sufletul ca nimeni altul. Eram foarte mulţi invitaţi, zeci şi zeci. Iar omul acesta, spectaculos din multe puncte de vedere, ne oferea atunci un megaspectacol. Aşteptam cu toţii să improvizeze. Lua chitara şi ceea ne urma e aproape de nepovestit, chiar şi azi.

Ne dedica mai fiecăruia dintre cei prezenţi câte o strofă, cel puţin, dar chestiunile erau rafinate, nu de genul «Să moară duşmanii mei, de oftică că nu pot număra banii mei!». Nici pomeneală! Găsea tot felul de chichiţe de râdeam de ne crăcăneam şi atunci, şi după zile bune, când ne aminteam. A avut un talent nemăsurabil şi de aceea mi-e şi atât de greu să-mi găsesc cuvintele ca să vă descriu ceea ce am trăit!”, îşi aminteşte Toni Grecu.

Un artist perfect

Ioan Gyuri Pascu a murit la vârsta de 55 de ani, în data de 26 septembrie 2016. Decesul a survenit în urma unui infarct care s-a dovedit fatal, după ce, în 2010 a trecut cu bine peste un atac cerebral. În ultimii săi ani, Gyuri Pascu s-a retras din viața artistică, din cauza problemelor de sănătate.

Ioan Gyuri Pascu a abordat diverse stiluri muzicale de-a lungul carierei sale, începută în 1982, cum ar fi pop, rock, blues, reggae, dar s-a impus şi prin talentul său actoricesc. El a jucat în filme precum „O vară de neuitat”, de Lucian Pintilie sau „Occidentul”, al lui Cristian Mungiu. A urcat şi pe scenă, jucând în spectacole de teatru ca „Tache, Ianche şi Cadâr”.

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: