Evenimentul Zilei > Social > Apple renunţă la una din cele mai vechi aplicaţii. Utilizatorii sunt surprinşi
Apple renunţă la una din cele mai vechi aplicaţii. Utilizatorii sunt surprinşi

Apple renunţă la una din cele mai vechi aplicaţii. Utilizatorii sunt surprinşi

Apple vede iTunes inutil şi ar urma să îl închidă în acest an. Magazinul de muzică prin care se administrau conţinuturile şi aplicaţiile de pe iPhone şi iPad va fi înlocuit cu aplicaţii separate.

iTunes are în spate 18 ani de istorie şi a fost un mare generator de venit pentru firma din Cupertino. Din 2001 încoace iTunes era locul undese găseau filmele, serialele şi muzica. În viitorul apropiat, pe Mac se vor găsi 3 aplicaţii separate: TV, Music şi Podcasts, respectând organizarea de pe iPhone şi iPad.

Aflând aceasta veste, mulţi utilizatori au întrebat în social media ce se va întâmpla cu conţinuturile cumpărate, în special muzica şi filmele. Apple Music va stoca muzica achiziţionată în continuare, în vreme ce aplicaţia TV va reţine serialele şi filmele achiziţionate, potrivit agenţiei de ştiri Bloomberg.

Suntem în epoca streaming-ului şi a lui Apple Music, care deja a depăşit cu mult iTunes. În 2018 un studiu RIAA a arătat că streaming-ul a reprezentat 75% din veniturile industriei muzicale în SUA. Marea dilemă e legată de administrarea unui iPhone sau iPad conectat la PC. 

iTunes a fost instrumental în popularizarea lui iPod şi a fost o metodă ingenioasă de a stoca muzica. Pe parcursul anilor a devenit tot mai aglomerat şi plin de funcţii noi, inclusiv ca interfaţă şi experienţă de utilizare. Toate aceste funcţii au devenit irelevante în apoca conexiunilor wireless rapide şi a serviciilor de streaming. 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.