iTunes are în spate 18 ani de istorie şi a fost un mare generator de venit pentru firma din Cupertino. Din 2001 încoace iTunes era locul undese găseau filmele, serialele şi muzica. În viitorul apropiat, pe Mac se vor găsi 3 aplicaţii separate: TV, Music şi Podcasts, respectând organizarea de pe iPhone şi iPad.

Aflând aceasta veste, mulţi utilizatori au întrebat în social media ce se va întâmpla cu conţinuturile cumpărate, în special muzica şi filmele. Apple Music va stoca muzica achiziţionată în continuare, în vreme ce aplicaţia TV va reţine serialele şi filmele achiziţionate, potrivit agenţiei de ştiri Bloomberg.

Suntem în epoca streaming-ului şi a lui Apple Music, care deja a depăşit cu mult iTunes. În 2018 un studiu RIAA a arătat că streaming-ul a reprezentat 75% din veniturile industriei muzicale în SUA. Marea dilemă e legată de administrarea unui iPhone sau iPad conectat la PC. 

iTunes a fost instrumental în popularizarea lui iPod şi a fost o metodă ingenioasă de a stoca muzica. Pe parcursul anilor a devenit tot mai aglomerat şi plin de funcţii noi, inclusiv ca interfaţă şi experienţă de utilizare. Toate aceste funcţii au devenit irelevante în apoca conexiunilor wireless rapide şi a serviciilor de streaming. 

 

Te-ar putea interesa și: