"Deși sarcinile de pe linia de asamblare nu aveau nicio legătură cu profilul școlii, un singur student ar fi asamblat în perioada respectivă peste 1.200 de camere foto de iPhone X pe zi. Ca urmare a acestor plângeri, Apple și Foxcoon au demarat propria investigație. Investigația a confirmat faptul că au fost angajați studenți, dar cele două companii se apără spunând că aceștia ar fi fost compensați corespunzător".

Jurnalistul american Bill Weir a realizat un reportaj în care dezvăluia despre condiţiile în care angajaţii chinezi lucrează la Foxconn, cel mai mare exportator al Chinei.

Primul lucru îngrozitor a fost observat de jurnalist chiar la intrarea pe poarta fabricii. Este vorba despre plasele anti-suicid care sunt montate în jurul clădirii. Numărul sinuciderilor lucrătorilor este unul mare, astfel că directorul fabricii a implementat această măsură disperată, alături de consilierea psihologică pe care o oferă angajaţilor săi. În ultimii doi ani, optsprezece persoane şi-au luat viaţa.

"Oficial, la asamblarea iPhone X au lucrat 300.000 de oameni în fabricile Foxconn, 3.000 dintre aceștia fiind studenți la o școală de transport feroviar din Zhengzhou", notează agora.md.

Te-ar putea interesa și: