Evenimentul Zilei > Actualitate > Apariţii HALUCINANTE în anii ‘50. Cum arătau STUDENTELE în FUSTE MINI care DESFIINŢAU toate canoanele decenţei | GALERIE FOTO
Apariţii HALUCINANTE în anii ‘50. Cum arătau STUDENTELE în FUSTE MINI care DESFIINŢAU toate canoanele decenţei | GALERIE FOTO

Apariţii HALUCINANTE în anii ‘50. Cum arătau STUDENTELE în FUSTE MINI care DESFIINŢAU toate canoanele decenţei | GALERIE FOTO

Şcoala de Artă din Glasgow are o lungă tradiţie şi a fost prezentă în paginile publicaţiilor pe tot parcursul secolului trecut.

În 1953, revista britanică „Picture Post” a publicat un amplu material despre spectacolul de modă găzduit de Şcoala de Artă din oraşul scoţian. Studenţii şi-au prezentat creaţiile, au pozat pentru fotografi şi au strâns sume considerabile de bani, pe care i-au donat diferitelor asociaţii locale, conform mashable.com.

Pe lângă croielile obişnuite, unii dintre studenţi şi-au prezentat şi creaţiile inovatoare în domeniul modei. Fusta mini a unei studente a precedat cu cel puţin 10 ani o creaţie similară a unui designer de renume mondial.

Există nenumărate voci care îl creditează cu inventarea fustei mini pe designer-ul francez Andre Courreges, în 1964. Designer-ul britanic Mary Quant a prezentat fusta scurtă în acelaşi an, numind-o fustă „mini”, după automobilul ei preferat, marca Mini.

O altă studentă a purtat, la show-ul din 1953 din Glasgow, un costum tartan cu pantaloni scurţi, o invenţie care a fost popularizată abia după 15 ani, la sfârşitul anilor ’60, de către Mary Quant.

Aflaţi, din GALERIA FOTO de mai sus, cum arătau elevele în fuste mini şi pantaloni scurţi, care făceau deliciul campusului universitar al Şcolii de Artă din Glasgow în 1953.