Valentin Ceaușescu (71 de ani) mai participă intrunirile foștilor componenți din generația Steaua 1986, echipa românească pe care a susținut-o în epoca sa de glorie și care a obținut cea mai mare performanță a fotbalului românesc, Cupa Campionilor Europeni.

Pentru că apare foarte rar în public, de-a lungul vremii au apărut tot felul de zvonuri macabre pe seama ultimului fiu, cel mai mare, care i-a supraviețuit fostului dictator. Pe rețelele de socializare au apărut informații false despre decesul lui Valentin Ceaușescu și despre motivele care au condus la acesta.

În anii 80, Valentin Ceaușescu era protectorul echipei Steaua, iar pe seama acestui lucru au circulat și circulă numeroase povești. La momentul respectiv, Steaua și Dinamo, cele mai performante cluburi de fotbal din România erau cluburi susținute puternic politic. De altfel, fostul tehnician Emeric Ienei, antrenorul care a condus Steaua la victoria din Cupa Campionilor, a amintit de presiunile care se făceau înaintea marilor derby-uri bucureștene cu rivala Dinamo.