În cel mai recent experiment social realizat de acesta, Coby Persin pune accent pe zicala „Nu judeca o carte în funcție de copertă. Important e conținutul”. Fără a sta prea mult pe gânduri, Persin se îmbracă precum un om al străzii și se decide să meargă la unul din cele mai scumpe restaurante din New York, pentru a cere o masă pentru el și prietenul său, Ronaldo.

Îmbrăcat cu o haină ponosită, o căciulă murdară și cărând un sac de gunoi în spate, Coby își face apariția în fața unui restaurant de lux din New York, cerând să intre, pentru a putea vedea meniul și pentru a se bucura de o masă copioasă alături de prietenul său, Ronaldo. Din păcate pentru cei doi tineri „înfometați”, patronul restaurantului îl refuză pe Coby cu vehemență, spunându-i că nu îl poate servi, pentru că restaurantul este prea scump pentru e. În schimb, acesta îi sugerează să meargă la Mc Donald`s, unde își poate permite mai ușor o masă copioasă, scrie Daily Mail.

http://<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Cd8wsX_uZy4" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

„Salut, ce faci? Aș dori să primesc o masă pentru mine și prietenul meu Ronaldo – pentru a putea vedea meniul dumneavoastră”, spune Coby, pe un ton politicos.

„Îmi pare rău. Nu pot să fac acest lucru, domnule!” îi răspunde bărbatul, care îi blochează lui Coby accesul la restaurant. „Locul acesta e mult prea scump pentru tine”, mai adaugă el, analizând hainele murdare și vechi ale tânărului.

Însă Coby încearcă, în repetate rânduri, să îi explice patronului că are foarte mulți bani. Fără rezultat, căci refuzul bărbatului este unul categoric.

Coby se întoarce cu fața spre stradă, iar în fața restaurantului parchează chiar Ronaldo, prietenul alături de care Persin își dorea să mănânce. Mare i-a fost uimirea patronului restaurantului când a văzut că Ronaldo era, de fapt, „șoferul” omului sărac pe care îl alungase din fața localului, pe motiv că nu își poate permite o masă.

Ronaldo nu conducea orice mașină. Acesta și-a făcut apariția într-un Rolls Royce decapotabil, care a reușit să uimească personalul restaurantului. Privindu-l pe cel care tocmai i-a refuzat intrarea în restaurant, Coby îi cere lui Ronaldo să îi aducă banii.

Mare i-a fost uimirea patronului când a văzut că „omul străzii”, cel care nu își permitea o masă în restaurantul său, a apărut în fața lui cu un geamantan plin cu bani. „Vezi? Ți-am spus că am bani…”, îi spune Persin. „Este incredibil modul în care m-ai judecat doar după aparențe”, mai adaugă tânărul, apoi se îndreaptă spre restaurant împreună cu prietenul său.

Coby Persin efectuează experimente sociale destul de des, dorindu-și să pună accent pe faptul că oamenii judecă mereu după aparențe, iar acestea pot fi, de cele mai multe ori, înșelătoare.