Evenimentul Zilei > Social > Apare un nou cartier în București. Când vor fi gata cele 5.500 de locuințe
Apare un nou cartier în București. Când vor fi gata cele 5.500 de locuințe

Apare un nou cartier în București. Când vor fi gata cele 5.500 de locuințe

Un nou cartier cu peste 5.500 de locuințe va fi construit în municipiul București, în Prelungirea Ghencea. Proiectul denumit Greenfiled West, demarat de către dezvoltatorul Impact Contractor & Developer ,va debuta în anul 2022 și va fi finalizat în anul 2031. Valoarea brută a acestuia s-a estimat la suma de 233,6 milioane de euro.

Un nou cartier în București. Când încep lucrările de construcție

Un nou cartier urmează să se construiască în vestul municipiului București de către dezvoltatorul Impact Contractor & Developer. Proiectul prevede un teren de 26 de hectare din Prelungirea Ghencea unde se vor construi peste 5.500 de locuințe. Noul cartier se va construi începând cu anul 2022 și va fi finalizat, potrivit informațiilor oferite de dezvoltatorul amintit, în anul 2031.

Valoarea brută de dezvoltare a cartierului este de 233,6 milioane de euro. Cartierul se va construi în mai multe etape. În primă fază, vor fi construite 623 de locuințe, a căror valoare brută de dezvoltare se ridică la suma de 75 milioane de euro. În anul 2026, în același teritoriu se va construi un centru comercial cu o suprafață de 7.200 de metri pătrați, a cărui valoare brută de dezvoltare se ridică la 18 milioane de euro.

Compania Impact Contractor & Developer s-a judecat cu statul român și Primăria București în instanță pentru terenul a cărui valoare a fost estimată la aproape 22 de milioane de euro.

Conflictul a ajuns în instanță. Impact a avut câștig de cauză

Terenul a fost achiziționat în anul 2006 de către dezvoltatul amintit și a făcut parte din averea imobiliară a Institutului Pasteur, care a fost privatizat în anul 2000. Potrivit unei hotărâri a Tribunalului București, emisă în anul 2019, Impact are drept de proprietate asupra terenului.

Statul român și Primăria București au făcut, însă, apel, în anul 2020, împotriva hotărârii. Curtea de Apel București a respins atacurile instituțiilor ca fiind nefondate.

Cine este dezvoltatorul care construiește un nou cartier în București

Dezvoltatorul Impact Developer & Contractor SA dezvoltă proiecte în marile orașe ale României, printre care și Iași, Constanța, Brașov și Cluj-Napoca. Compania intenționează să construiască alte 4.500 de locuințe, însă terenurile pentru acestea nu sunt încă cumpărate.

Compania Impact Developer & Contractor SA a fost înfiinţată în anul 1991, prin subscripţie publică și este primul dezvoltator imobiliar privat din România, potrivit economica.net. Începând cu anul 1996, Impact a fost cotată la Bursa Română de Valori Bucureşti. Compania a dezvoltat 17 ansambluri rezidenţiale, care prevăd peste 450.000 mp construiţi şi aproape 5.000 de unităţi livrate la nivel naţional.

Acționarul majoritar al companiei este afaceristul Gheorghe Iaciu, care deține un procent de 59,97%. Omul de afaceri mai deține și centrul comercial Doraly din Afumați. Adrian Andrici are 15,92% acțiuni din companie, alături de alte persoane juridice (12,99%) și fizice (11,11%).

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: