Evenimentul Zilei > Actualitate > Aparate pentru colesterol
Aparate pentru colesterol

Aparate pentru colesterol

Cei cu valori crescute ale lipidelor pot calcula nivelul acestora cu ajutorul unor aparate speciale pentru masurarea colesterolului care pot fi cumparate si din farmacii.

„Aceste aparate determina nivelul colesterolului si pe cel al trigliceridelor. Pentru un diagnostic ar mai fi nevoie si de alte fractiuni importante ale colesterolului, pe care aparatele acestea nu le observa”, explica Eduard Adamescu, medic specialist diabet, nutritie si boli metabolice. Aceste aparate se gasesc si in unele farmacii din Romania, precum HelpNet si Omnia.

„Bandeletele sunt impregnate cu substante indicatoare ce permit masurarea cantitativa a glicemiei, colesterolului, trigliceridelor din vasele de sange capilare”, explica Gabriela Aldescu, farmacist diriginte la HelpNet. Pretul unui aparat variaza intre 813 si 1.050 de lei. „In general, aparatul pentru masurarea colesterolului este solicitat mai mult de clinici sau spitale decat direct de pacienti”, afirma Monica Fusea, director de marketing la Omnia&Remedio.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: