Evenimentul Zilei > Actualitate > Autoritățile sunt în alertă! Apă contaminată cu o bacterie PERICULOASĂ! Se întâmplă într-un spital din România
Autoritățile sunt în alertă! Apă contaminată cu o bacterie PERICULOASĂ! Se întâmplă într-un spital din România

Autoritățile sunt în alertă! Apă contaminată cu o bacterie PERICULOASĂ! Se întâmplă într-un spital din România

Direcția de Sănătate Publică a descoperit prezența bacteriei Escherichia Coli în apa de la Spitalul de Urgență din Vaslui. Toți pacienții internați în unitatea medicală, chiar și angajații, au fost în pericol să se îmbolnăvească, după ce apa de la chiuvete a fost contaminată cu periculoasa bacterie.

Potrivit autorităților, în urma recomandărilor primite de la DSP și a aplicării procedurilor cu privire la apa potabilă, trei probe au rezultat neconforme.

Cazul este acum anchetat de către Direcția de Sănătate Publică, care a luat noi probe de apă și au avertizat atât pacienții, cât și cadrele medicale să nu mai consume apă de la robinet, până la aflarea rezultatelor.

Între timp, la toate intrările din unitatea medicală au fost puse anunțuri care avertizează că apa este infestată cu E.coli.

Managerul spitalului din Vaslui a declarat că vor fi luate măsuri din cele dispuse de Direcția Județeană de Sănătate Publică.

„S-a trecut la spălarea, curățarea și dezinfecția imediată a rezervorului de apă potabilă pe care noi îl avem ca și rezervă pentru spital. S-a anunțat personalul și pacienții cu privire la faptul că apa nu este potabilă”, a declarat managerul.

Bacteria E.coli poate fi extrem de periculoasă, mai ales în cazul persoanelor cu imunitatea scăzută, copii sau oameni în vârstă. Aceasta este de obicei prezentă în materiile fecale, iar simptomele sunt febră, diaree, vărsături și dureri abdominale. În opinia medicilor, efectele devastatoare ale acestei bacterii pot fi prevenite prin reguli stricte de igienã. Microbul se poate transmite pe calea aerului, precum si prin folosirea mâinilor contaminate si nespãlate la diferite activitãti.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.