El a cerut însă UE să confirme explicit că nu va exista o nouă amânare a despărțirii dincolo de data de 31 ianuarie 2020.

„Nu dispun de libertate, conform Legii (de retragere) din 2019 a Marii Britanii din Uniunea Europeană, care i-a fost impusă acestui guvern contrar voinţei sale, pentru a întreprinde orice altceva în afară de a confirma acordul formal al Marii Britanii faţă de această prelungire”, a afirmat Boris Johnson în scrisoarea trimisă preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk.

„Această prelungire nedorită a apartenenţei Regatului Unit la UE dăunează democraţiei noastre”, a adăugat premierul britanic, îndemnând statele UE să indice în mod clar că nu va putea exista o nouă amânare a Brexitului după 31 ianuarie.

La Bruxelles, purtătorul de cuvânt al lui Tusk a confirmat că Johnson a informat că acceptă amânarea Brexitului până la 31 ianuarie.

„Prim-ministrul Boris Johnson a confirmat acum acordul Marii Britanii faţă de prelungirea flexibilă a Brexitului, într-o scrisoare către preşedintele Consiliului European, Donald Tusk. Procedura în scris a UE27 privind oficializarea deciziei va fi lansată în scurt timp”, a precizat Preben Amann.

Te-ar putea interesa și: