Evenimentul Zilei > Social > Anunțuri cruciale înainte de începerea școlii. Cadre didactice în spital sau în carantină
Anunțuri cruciale înainte de începerea școlii. Cadre didactice în spital sau în carantină

Anunțuri cruciale înainte de începerea școlii. Cadre didactice în spital sau în carantină

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunţat, duminică, faptul că 106 cadre didactice sunt spitalizate în urma infecţiei cu SARS-CoV-2, 91 de cadre didactice care au intrat în concediu medical şi 147 care au depus dosarele pentru pensionare.

„Exista 106 cadre didactice spitalizate, 293 de cadre aflate în carantină care doresc să își desfășoare activitatea în sistem online și 91 în concediu medical. Dacă anumite cadre didactice au solicitat pensionarea de la 1 septembrie, sunt 147 de cadre didactice care au depus de la 1 septembrie dosarele de pensionare”, a mai spus ministrul.

Cât despre scenariile în care vor funcționa unitățile de învățământ, situația este următoarea: 12.423 unităţi pot funcţiona în scenariul verde, 4.915 sunt în scenariul galben şi 262 de școli vor începe anul școlar în scenariul roşu.

Pe de altă parte, în 11 judeţe – Harghita, Caraş-Severin, Hunedoara, Ialomiţa, Bihor, Vâlcea, Tulcea, Botoşani, Bistriţa Năsăud, Covasna şi Vaslui – nu există nicio unitate de învăţământ în scenariul roşu. Acestea au la dispoziție fie scenariul galben, fie cel verde.

„În conformitate cu deciziile luate de comitetele județene de situații de urgență, avem următoarea situație: 12.423 de unități de învățământ în scenariu verde, 4.915 unități în cel galben și 263 unități în scenariul roșu”, a declarat, duminică seara, ministrul educației, Monica Anisie.

Nicio unitate de învățământ din Capitală nu începe anul școlar în scenariul verde, potrivit ministrului.

„Unele dintre unitățile de învățământ care erau în scenariul galben, din motive de infrastructură (reabilitări începute în 20 august), au solicitat să treacă în scneariul roșu. Nu pot accepta să intre în spațiul școlii muncitorii, atâta timp cât există profesori și copii în școală. S-a luat această decizie, să treacă în scenariul roșu”, a spus ministrul educației.

”Şi dacă îmi permiteți, în final, aș vrea să citez dintr-un mesaj al unei colege, un mesaj pe care l-aţi preluat și dumneavoastră presa. Este poate cel mai important mesaj pe care ar trebui să îl transmitem noi, profesorii, către elevi. Dumneaei spune astfel: „Pe 14 septembrie, când te vei întoarce la școală, eu, profesorul, voi fi acolo, cu credința mea în tine și cu zâmbetul meu. Profesorii vor muta cerul și pământul pentru a da sens acestui an școlar zdruncinat de COVID-19. Nu vă cerem vouă elevilor noștri și părinților voștri decât să aveți încredere în noi. Vă rog dragi părinți, dragi colegi profesori, să veniți cu încredere la școală!”, a încheiat ministrul.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: