Evenimentul Zilei > Actualitate > Anunțul momentului din partea Statelor Unite ale Americii. Șeful Pentagonului vine la București. Scopul vizitei. VIDEO
Anunțul momentului din partea Statelor Unite ale Americii. Șeful Pentagonului vine la București. Scopul vizitei. VIDEO

Anunțul momentului din partea Statelor Unite ale Americii. Șeful Pentagonului vine la București. Scopul vizitei. VIDEO

Ambasada României în Statele Unite ale Americii a anunțat că șeful Pentagonului va efectua o vizită în țara noastră. Vizita face parte din cadrul unui turneu care include Georgia și Ucraina.
Secretarul apărării american, Lloyd J. Austin III, va vizita România săptămâna viitoare, în cadrul unui turneu care mai include vizite în Georgia și Ucraina, înainte de participarea la reuniunea miniștrilor apărării din statele membre NATO, de la Bruxelles, anunță Ambasada României în SUA.

În comunicatul publicat pe site-ul oficial al Ambasadei României în Statele Unite ale Americii , mai scrie că România este singura țară membră NATO din cadrul turneului care se încheie cu participarea secretarului apărării la reuniunea miniștrilor apărării din statele membre NATO.

Semnal pentru Rusia care este tot mai agresivă

Radu Tudor comentează vizita importantă pe blogul său că secretarul American al Apărării, Lloyd J. Austin III că România are o cooperare extinsa in plan militar si al schimbului de informații cu SUA, cel mai important aliat NATO al țării noastre.

Pentagonul a investit peste 1 miliard de dolari in Baza 99 de la Deveselu, unde sunt găzduite elementele Scutului Antiracheta al NATO.

Pentagonul investește în prezent alte peste 200 de milioane de dolari pentru întărirea si modernizarea bazelor aeriene românești de la Mihail Kogălniceanu și Câmpia Turzii.

Ambele investiții în bazele aeriene din România se înscriu in cadrul programului EDI (European Defence Initiative) și vizează întărirea Flancului Estic al NATO in fata comportamentului agresiv al Rusiei, după anexarea ilegală a Peninsulei Crimeea și în contextul operațiunilor militare ale Moscovei în bazinul Mării Negre, în Georgia (2008) și în Estul Ucrainei (din 2014 până azi).

Rusia a transformat Peninsula Crimeea într-o fortăreață plina de arme şi tehnică militară din toate categoriile de forțe

Crimeea se află la doar 300 de mile marine de țărmul românesc al Marii Negre, primul front aliat NATO de apărare a teritoriului si a populațiilor din statele aliate,  amintește Radu Tudor pe blogul său.

Lloyd James Austin III este general al Armatei Statelor Unite pensionat, care a fost secretarul apărării Statelor Unite din 22 ianuarie 2021. Este primul afro-american care a servit ca secretar al apărării SUA. Mai jos: Videoclipul Gărzii Naționale a Armatei SUA