Evenimentul Zilei > Social > Anunțul momentului! Cei vaccinaţi să poarte măști și să facă teste chiar dacă nu prezintă simptome. De ce se tem experții
Anunțul momentului! Cei vaccinaţi să poarte măști și să facă teste chiar dacă nu prezintă simptome. De ce se tem experții

Anunțul momentului! Cei vaccinaţi să poarte măști și să facă teste chiar dacă nu prezintă simptome. De ce se tem experții

Întrucât varianta Delta extrem de transmisibilă, ca tulpină dominantă a Covid-19, experții în sănătate publică avertizează că nu este momentul să renunțați la măști sau să renunțați la teste chiar dacă sunteți vaccinaţi.

CDC sugerează că persoanele complet vaccinate vor fi testate la trei până la cinci zile după expunere, chiar dacă persoanele vaccinate nu prezintă simptome, deoarece ar putea fi asimptomatice. Așa-numitele cazuri descoperite de Covid-19 în care persoanele vaccinate se pot infecta rămân extrem de rare, spun oficialii din domeniul sănătății, și să nu se înțeleagă că reprezintă un eșec al vaccinurilor.

Trebuie purtate măștile și testarea chiar dacă v-aţi vaccinat, spun experții

„Cred că este esențial să puneţi masca şi în interior, indiferent unde locuiți”, a declarat Susan Hassig, epidemiolog la Școala de sănătate publică și medicină tropicală a Universității Tulane.

Iar guvernatorul John Bel Edwards  a anunțat miercuri că este obligatorie mască în interior până cel puțin pe 1 septembrie pentru oricine are vârsta de 5 ani și peste care intră în locuri precum școli, birouri și biserici, indiferent de statutul lor de vaccinare.

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor recomandă purtarea măștilor în interior, în locuri cu transmitere Covid-19 substanțială sau ridicată sau cu rate de testare a pozitivității, care reprezintă în prezent aproximativ 80% din toate statele SUA.

Ne întoarcem de unde am plecat după un an şi ceva de pandemie

Karl Minges, decanul Universitîţii din New Haven, a spus că este timpul ca majoritatea americanilor să revină la elementele de bază ale pandemiei timpurii, indiferent de statutul lor de vaccinare: Purtați o mască, mai ales în interior, distanțare socială și igienizează mâinile.

Marți, New York City a devenit primul oraș important din țară care a solicitat dovada vaccinării pentru activități în interior la restaurante, săli de sport, cu aplicarea completă în septembrie. În timp ce aproximativ 55% din populația orașului este complet vaccinată, rata noilor vaccinări s-a redus în ultimele luni și aproximativ 72% din cazurile testate de coronavirus au fost atribuite variantei Delta, arată datele de sănătate ale orașului.

În timp ce multe spectacole de pe Broadway urmăresc să revină în septembrie, evenimentele majore sunt abandonate din cauza creșterii variantei Delta. Mai mult, Salonul Auto de la New York 2021 International la Jacob K. Javits Convention Center din Manhattan, care atrage aproximativ 1 milion de oameni, a fost anulat miercuri, doar două săptămâni înainte de a fi fost programat să înceapă.

Varianta Delta se transmite în mai puţine minute

Problema cea mai mare este că varianta Delta e mai contagioasă decât formele anterioare de Covid-19, iar la ieșirile în care grupuri mari de oameni interacționează pe o rază de 6 metri, perioada de timp necesară pentru transmiterea virusului este mai mică.

„Înainte trebuia să petreci 15 minute în raza ta de 6 metri, acum trebuie doar să stai câteva minute acolo”, a spus dr. Emily Landon, director medical executiv pentru prevenirea și controlul infecțiilor la Centrul Medical al Universității din Chicago, relatează nbcnews.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: