Evenimentul Zilei > Social > Anunțul făcut de MAE. Trei români au fost răniți în urma prăbușirii unui bloc la Torino
Anunțul făcut de MAE. Trei români au fost răniți în urma prăbușirii unui bloc la Torino

Anunțul făcut de MAE. Trei români au fost răniți în urma prăbușirii unui bloc la Torino

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a confirmat, miercuri, că trei români locuiau în blocul care s-a prăbușit, marți, în Torino, Italia, în urma unei explozii. Unul dintre ei se află în stare gravă, la spital.

MAE, prin Consulatul General al României la Torino, s-a autosesizat în urma informațiilor apărute în presa italiană referitoare la prăbușirea unui imobil de locuințe, la data de 24 august 2021, în localitatea Torino, iar consulul general s-a deplasat la fața locului pentru a face demersuri pe lângă autoritățile locale și a obține informații cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate, au transmis, miercuri, reprezentații insituției.

Explozia a avut loc clădire cu șase apartamente și a fost cauzată de o scurgere de gaze

Conform informațiilor preluate din presa italiană, e vorba de o clădire din apropierea stadionului Allianz din Torino, Italia, care avea două etaje și 6 apartamente, dintre care 5 erau locuite, în mare parte de familii de români. Explozia, care a avut loc marți dimineața ar fi fost cauzată de o scurgere de gaze, iar în urma deflagrației, un copil de patru ani a decedat, scrie Gândul.

„Din informațiile obținute a reieșit faptul că în imobilul prăbușit locuiau trei cetățeni români. Unul dintre aceștia a fost rănit și este în stare gravă la spital, unde primește îngrijiri de specialitate. Starea de sănătate a celorlalți doi cetățeni români este bună, iar autoritățile locale le vor asigura temporar cazarea”, a anunțat MAE.

Asistență consulară pentru cetățenii români

MAE menționează că reprezentanții oficiului consular sunt în contact cu cetățenii români afectați și cu familiile lor, aceștia fiind asigurați de întregul sprijin consular, conform competențelor legale. De asemenea, Consulatul General al României la Torino continuă dialogul cu autoritățile locale și cu unitatea medicală unde a fost transportat cetățeanul român rănit, fiind pregătit să acorde asistență consulară, conform competențelor legale și în funcție de solicitări, cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorități în contextul pandemiei de COVID-19.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Torino: +39 011 249 57 75; +39 011 249 52 64; +39 011 18 95 83 90, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de urgență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de permanență al Consulatului General al României la Torino: +39 338 756 8134.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: