Evenimentul Zilei > Politica > Anunțul care îngrozește PNL-ul. Florin Cîţu nu va mai fi premier: I-am plătit inutil, o lună, salariu
Anunțul care îngrozește PNL-ul. Florin Cîţu nu va mai fi premier: I-am plătit inutil, o lună, salariu

Anunțul care îngrozește PNL-ul. Florin Cîţu nu va mai fi premier: I-am plătit inutil, o lună, salariu

George Simion, copreşedintele AUR, este ferm în favoarea înlăturării lui Florin Cîţu de la Palatul Victoria şi prezintă cea mai bună soluţie pentru România care se află în colaps total.
Moţiunea de cenzură a PSD a fost citită joi în Parlament, iar votul urmează să fie dat marţi, într-un plen reunit. Ca şi PSD, AUR susţine varianta unui guvern de uniune naţională format din specialişti, spune copreşedintele George Simion, scenariu de care nici nu vrea să audă Florin Cîţu, amintind de dezastruosul Guvern Cioloş.
Ludovic Orban, cel care a prezidat şedinţa de joi a Legislativului, a anunţat, pentru a evita „lupte de K1 pe microfon”, că preşedintele Camerei Deputaţilor va conduce plenul de marţi, unde va fi dezbătută şi votată moţiunea. În prezent se fac deja planuri în cazul în care Guvernul condus de Florin Cîţu va pica la moţiunea de cenzură

I-am plătit inutil, o lună, lui Florin Cîţu, salariu de premier

În cazul în care nu va fi consens pentru un astfel de Executiv, se poate ajunge la alegeri anticipate. “Nu avea rost să aşteptăm votarea moţiunii de cenzură timp de o lună. I-am plătit inutil, o lună, lui Florin Cîţu, salariu de premier”, a declarat, joi, George Simion.

“Noi ne dorim un guvern condus de specialişti. Suntem de acord cu această idee. Am făcut propunerea încă din decembrie, la Palatul Cotroceni. (…) Nu are rost tot circul ăsta. Nu avea rost să aşteptăm votarea moţiunii de cenzură timp de o lună. I-am plătit inutil, o lună, lui Florin Cîţu, salariu de premier. Trebuie să se întâmple acest lucru acum.

Acum vin facturile, acum trebuie luate măsuri. Dorim un Guvern de specialişti acum, nu după două căderi succesive. Pentru ce tot acest circ? AUR vrea un Guvern de uniune naţională care să pună ţara pe calea cea dreaptă. Dacă nu este posibil şi nu o să se găsească consens, ajungem la alegeri anticipate”, a spus George Simion în Parlament, potrivit Agepres.

Copreşedintele AUR a precizat că parlamentarii acestei formaţiuni nu au fost prezenţi, joi, la citirea moţiunii de cenzură, însă se vor afla marţi în sală şi vor vota cu bilele la vedere.

Simion i-a îndemnat şi pe cei din USR PLUS şi PSD să facă acelaşi lucru, “pentru ca toţi românii să fie convinşi că aceştia nu au trădat”

“AUR va vota marţi moţiunea de cenzură şi cerem celor de la USR şi de la PSD să voteze cu bilele la vedere pentru ca toţi românii să fie convinşi că aceştia nu au trădat. Am auzit tot felul de scenarii, de cumpărare de parlamentari, dar nu este cazul parlamentarilor AUR.

Nu doar că votăm marţi, dar vom face o pre-moţiune de cenzură pe care să o voteze toţi românii care s-au săturat de Florin Cîţu. Sunt aşteptaţi, sâmbătă, la Universitate. Am înţeles că domnul Bode se agită să publice rapid noi interdicţii în Monitorul Oficial şi să ne interzică participarea la protest.

Constituţia ne garantează dreptul la protest, aşa că rog românii să nu creadă niciun zvon care vine din zona Ministerului de Interne. Moţiunea de cenzură va fi vizibilă la Universitate, oricât se agită domnul Cîţu. Noi nu suntem de vânzare şi dacă vrea domnul Cîţu să vorbească cu noi, ne găseşte în Piaţa Universităţii”, a mai spus, joi, George Simion.