Evenimentul Zilei > Social > Anunț pentru milioane de români: Când se dă drumul la căldură. Ce trebuie să facă aceștia dacă întâmpină probleme
Anunț pentru milioane de români: Când se dă drumul la căldură. Ce trebuie să facă aceștia dacă întâmpină probleme

Anunț pentru milioane de români: Când se dă drumul la căldură. Ce trebuie să facă aceștia dacă întâmpină probleme

Ultimele anunțuri importante pentru bucureșteni, în prag de iarnă. Temperaturile scad sub nivelul specific lunii octombrie, iar meteorologii nu au vești mai optimiste pentru viitorul apropiat. Termoenergetica încearcă să convingă cetățenii să nu renunțe la sistemul centralizat de termoficare. Asociațiile de proprietari au venit cu ultimele detalii despre data la care se va da drumul la căldură.

Când se dă drumul la căldură?”, este o întrebare pe care tot mai mulți bucureșteni o adresează, în contextul în care temperaturile scad, iar meteorologii anunță valori termice sub specificul lunii octombrie. Problemele în acest sens au început deja în Capitala României – trei cartiere nu beneficiază de acest serviciu.

Două sectoare nu au apă caldă. Au început și problemele legate de furnizarea căldurii

Termoenergetica a anunțat în primele ore ale zilei de vineri, 8 octombrie, că sunt probleme în ceea ce privește furnizarea căldurii. Zeci de blocuri din trei cartiere din municipiul București au rămas și fără căldură, și fără apă caldă. Este vorba despre cartierele Tei, Colentina și Fundeni.

Probleme sunt și în alte zone ale Capitalei. Principalul furnizor de apă caldă și încălzire din București a mai subliniat că nu se știe concret când vor fi rezolvate problemele rețelei de termoficare.

Ce trebuie să facă bucureștenii afectați

De asemenea, sectoarele 5 și 1 sunt afectate în mod special de lipsa apei calde. Pentru unele dintre blocurile din teritoriile amintite, Termoenergetica a anunțat că problema va fi remediată abia marți, 12 octombrie.

Adresele locuitorilor Capitalei care au probleme cu apa caldă și cu căldura care nu sunt prevăzute în listele publicate la secţiunile „Avarii”, „Lucrări programate” sau „Funcţionare sub parametri” trebuie să se adreseze dispeceratelor de sector sau operatorilor TelVerde, pentru înregistrarea sesizării şi ulterioara verificare în teren a situaţiei semnalate, a comunicat Termoenergetica în legătură cu problemele semnalate de bucureșteni.

Când se dă drumul la căldură în București și ce costuri se anunță

Unele asociații de proprietari au anunțat că furnizarea căldurii în apartamente va începe luni seară, 11 octombrie. Pe de altă parte, se susține că se va da drumul la căldură abia după ce, timp de trei zile la rând, temperatura medie zilnică înregistrată în intervalul orar 20.00 și 06.00 va fi de 10 grade Celsius sau mai mică.

Termoenergetica a realizat, pe de altă parte, o analiză prin care se dorește convingerea bucureștenilor de a nu renunța la sistemul centralizat de încălzire.

„La un consum anual de 6,12 gigacalorii, bucureștenii care stau într-un apartament cu două camere și sunt racordați la sistemul centralizat de încălzire au de plătit la finalul lunii pentru căldură sub 200 de lei. În schimb, facturile celor care au centrală de apartament trec de pragul de 360 de lei pe lună, doar pentru furnizarea căldurii. Pentru această sumă, temperatura din apartamente este de 20 de grade Celsius”, potrivit analizei Termoenergetica, notează impact.ro.