Evenimentul Zilei > Politica > Anunț oficial. Președintele Iohannis participă la Congresul PNL. Ce surprize îl pot aștepta
Anunț oficial. Președintele Iohannis participă la Congresul PNL. Ce surprize îl pot aștepta

Anunț oficial. Președintele Iohannis participă la Congresul PNL. Ce surprize îl pot aștepta

Administrația Prezidențială a confirmat vineri participarea lui Klaus Iohannis la Congresul PNL de sâmbătă, 25 septembrie, care are loc la Romexpo. Iohannis anunțase acest lucru, cu trei zile în urmă, încă de la New York, unde a participat la Adunarea Generală a ONU.

Și liberalii au declarat anterior că şeful statului va lua cuvântul în deschiderea evenimentului de la Romexpo, la care sunt aşteptate 5.000 de persoane.

Klaus Iohannis va participa la Congresul PNL, în cadrul căruia liberalii își aleg președintele. Care este mesajul pentru Florin Cîțu

Cu privire la criza guvernamentală, Klaus Iohannis a arătat, că aceasta se va tranşa după congresele PNL şi USR PLUS. Dacă primul are loc sâmbătă, cel din urmă este programat pentru 2-3 octombrie.

Şeful statului nu crede într-o eventuală demitere a Guvernului după cele două congrese, cel al PNL și cel al USR PLUS, şi consideră că premierul Florin Cîţu poate conduce Executivul până la următoarele alegeri.

„Îl încurajez pe Florin să continue şi să nu se teamă şi pe liberali să rămână la guvernare. (…) Florin Cîţu nu are motive să demisioneze sau să fie demis”, a spus Klaus Iohannis.

Ultrașii lui Orban se pregătesc să-l huiduie pe Klaus Iohannis

Tabăra susținătorilor actualului președinte al PNL, Ludovic Orban, îi pregătește o primire șefului statului Klaus Iohannis, menită să-i arate că nu mai este apreciat și dorit în partid. Aceasta după ce Iohannis și-a declarat simpatia și susținerea față de Florin Cîțu, rivalul lui Orban la șefia PNL.

Surse din interiorul PNL au declarat că sunt indicii potrivit cărora cinci dintre filialele fidele lui Ludovic Orban pregătesc un adevărat „spectacol de sunet și lumini” dedicat lui Klaus Iohannis. Șeful statului și-a anunțat intenția de a participa la congresul de sâmbătă, 25 septembrie, de la Romexpo, în cadrul căruia va fi ales noul președinte al PNL pentru următorii patru ani.

Ludovic Orban este nemulțumit de implicarea președintelui, care și-a declarat simpatia pentru Florin Cîțu. Pe cale de consecință, conform surselor Evenimentului Zilei, el a pregătit un discurs anti-Iohannis, în care va contesta prestația acestuia și relația sa cu PNL. Astfel, Orban crede că va reuși „să demoleze” susținerea șefului statului pentru rivalul său.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: